Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rektör Levent “Gölge” Sergisi’nin Açılışını Yaptı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Alpaslan Akpınar tarafından düzenlenen “Gölge” adlı serginin açılışını yaptı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

EBYÜ Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sergi açılışına Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Çağrı Çırak, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Mehmet Kavukçu, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şat, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Başkanı Prof. Dr. Orhan Taşkesen, Kurumsal İletişim Koordinatörü Doç. Dr. Selma Taşkesen, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Soyut ve somut gölge içerikli sergide tuval üzerinde yağlı boya, üç boyutlu nesneler, eskiz gibi farkı tekniklerin kullanıldığı 30 özgün çalışma yer aldı.

Sergiyi ziyaret eden Rektör Levent, sergi salonundaki çalışmaları ayrı ayrı inceleyerek yaptığı çalışmalardan dolayı Akpınar’ı tebrik etti.

Gölge adlı sergi hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Alpaslan Akpınar: “Gölge kişisel bir deneyimdir. Bu kişisel deneyim, psikolojik ve fizyolojik olarak sanat için de değerli bir kavramdır. Sorguya muhtaç, bilinmeyeni çok ve 3 boyutlu dünyamızda 2 boyutlu olmayı başarabilen bir nesne. Sergide bulunan gerçek gölge ve simule edilmiş gölge, ikisi de yalnızca yüzeye yapışık olarak deneyimlenebilir. Gerçek gölge ışığı engelleyerek, simule gölge ise sadece bir yanılsama alanında oluşabilir. Bu, bir yansıma ve aslında gölgeden yoksun dünyanın kendisidir. Nesneler, imgeler ve göstergelerden oluşan yanılsama evrenindeki tüm parçaların, günün herhangi bir zamanında karşımıza çıkarak hatırlatmaya çalıştığı şey de bu yutulmuş ya da gölgeye özgü ironidir” dedi.