Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Refahiyeli Şehidin İsmi üst geçitte yaşatılacak

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yürüttüğü 'Pençe-Kilit Operasyonu'nda yakın tarihte şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Emrah Gündüz'ün ismi Refahiye girişinde yer alan üst geçitte yaşatılacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK)

Refahiye Belediye Meclisi 2023/ Aralık ayı olağan toplantısını yapmak üzere Belediye Başkanı Çakmak Paçacı başkanlığında toplandı. Toplantıya geçen hafta şehit olan Emrah Gündüz ve tüm şehitler için Fatiha okunarak başlandı.

Gündemde bulunan konuların yanı sıra 26.11.2023 tarihinde Şehit olan Piyade sözleşmeli Er Emrah Gündüz’ün adının Refahiye girişine yer alan üst geçide verilmesi konusu görüşüldü.

Vatan için fedai can eyleyen kahraman Şehidimizin adının yaşatılması için üst geçide verilmesinin uygun olacağı ifadeleri Belediye Başkanı Çakmak Paçacı tarafından teklif edildi. Meclis üyeleri, memnuniyetle karşılayarak konuyla ilgili görüşlerini dile getirdiler. Yapılan görüşmeler sonucu Refahiye Belediyesi hudutları içerisinde bulunan E-80 devlet karayolu üzerindeki üst geçide “ŞEHİT PİYADE SÖZLEŞMELİ ER EMRAH GÜNDÜZ ÜST GEÇİDİ” İsminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra gündem maddelerinde yer alan İmar Revizyonunun görüşülmesi konusuna geçildi.

Başkan Çakmak Paçacı; İmar komisyonu tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda imar planının güncellenmesi ve Refahiye ilçesinin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade ederek imar revizyonunun önemine vurgu yapıp yeni imar planının ilçemizin gelişimine ve daha yaşanabilir bir yer olmasına katkı sağlayacağını söyledi. Ardından yapılacak revizyon için Şehir plancısı meclise sunum yaparak konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

Başkan Çakmak Paçacı, vatandaşlardan gelen taleplerin değerlendirileceği halk toplantısı yapılacağını da ifade etti.