Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Organları ile 7 Hastaya Umut Işığı Oldu

Amasya’da tedavi gördüğü hastanede vefat eden kişinin organlarını 7 kişiye umut ışığı oldu.

Amasya’da tedavi gördüğü hastanede

Amasya’da 10 gün önce beyin kanaması sebebiyle bir hasta yoğun bakıma alındı. 10 günlük yaşam mücadelesinin ardından yaşama tutunamayan 34 yaşındaki hasta 7 kişiye umut oldu.

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün hasta yakınlarıyla görüşmesinin ardından hasta yakınları vefat eden hastanın organlarının bağışlanması kararını aldı. Kararın alınmasının ardından Ankara ve Samsun’dan Amasya’ya organ nakli için ekipler geldi. Beyin ölümü gerçekleşerek vefat eden hastadan kalp, böbrekler, karaciğer ve kornealar organları nakil için alındı. İşlemlerin tamamlanmasının ardından nakil edilecek organlar Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Volkan Taşova ve Başhekim vekili Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Eren Evren ile diğer hastane yetkilileri tarafından Samsun ve Ankara’daki toplam da 7 kişiye umut olmak üzere yola çıkarıldı.

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Volkan Taşova, ”geçtiğimiz temmuz ayında hastanemiz yoğun bakım servisinde tedavi görmekte iken hastamızın beyin ölümü gerçekleşmesi nedeniyle yüce gönüllü ailesi organ bekleyen başka hastalara can olmak amacıyla organ bağışında bulunmuşlardır. Donörümüzün ailesi tarafından bağışlanan organlarından kalbi 20 yaşında bir genç kızımıza can olmuştur. Böbrekleri 17-55 yaşında 2 hastaya, karaciğeri 2 hastaya, kornealar 2 hastaya olmak üzere toplam 7 hastaya şifa olmuştur. Donörümüze Allah’tan rahmet ve yüce gönüllü ailesine sabırlar diliyoruz” dedi.

BHA