Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kur’an Bülbüllerinden Gazze’ye destek

İsrail’in Filistin ve Gazze’de uyguladığı katliama sessiz kalmayan Erzincan İl Müftülüğü Sümbül Valide Kız Kur’an Kursu öğrencileri düzenledikleri Hayır Çarşısı kermesi ile destek oldular.

İsrail’in Filistin ve Gazze’de

Düzenlenen Hayır Çarşısı kermesi öncesinde Sümbül Valide Kız Kur’an Kursu binası önünden 98 Kur’an Bülbülü ve kurs öğretmenleri eşliğinde 1 KM mesafeyi yürüyerek kermes alanına geldiler. Yol boyunca söyledikleri ilahiler vatandaşlar tarafından desteklendi.

Erzincan Merkez Dört yol Cumhuriyet Meydanında Vali Yardımcısı Ömer Özbay, İl Müftüsü Muharrem Gül tarafından karşılanan Kur’an bülbülleri vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

FİLİSTİN’DE, GAZZE’DE ÇOK BÜYÜK BİR VAHŞET VE KATLİAM YAŞANIYOR

Kur’an Bülbüllerinin okudukları şiir ve ilahilerin ardından kermes ile ilgili bilgi veren Erzincan İl Müftüsü Muharrem Gül, Katil İsrail devletinin çocukları katlettiğini belirterek; Filistin’de, Gazze’de çok büyük bir vahşet ve katliam yaşanıyor. 14 binden fazla şehit var bunların 6 binden fazlası çocuk. Kendi topraklarında mağdur ve mazlum durumdalar. Bizlerde yardım ve dualarımız ile her daim yanlarında olduklarımız hissettirmek için İl Müftülüğümüze bağlı Sümbül Valide Kız Kur’an Kursu öğrencilerimiz, hocalarımız ve velileri ile seferber oldular. Erzincan Dörtyol Cumhuriyet Meydan’ında Hayır Çarşısı kermesi açıldı. Burada elde edilen gelirleri orada bulunan kardeşlerimize ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

AÇLIK VE SEFALETE TERK EDİLMİŞ BİR GAZZE VAR

Ardından konuşmasını yapan Erzincan Vali Yardımcısı Ömer Özbay; Savaşın bile bir kuralı var. Çocuklara, mazlumlar, hastalara, yaşlılara dokunulmaz. Hastanelere, camilere, kiliselere dokunulmaz ama Filistin’de Gazze’de büyük bir katliam var. Dünyada buna göz yumuyor. Orada yapılanın savaş suçu olarak kabul edilmesi ve yargılanmalarını istiyoruz. En kısa zamanda Rehaf kapısının da açılması ve yardımların ulaştırılmasını istiyoruz. Orada açlık ve sefalete terk edilmiş bir Gazze var. Bu kermesin düzenlenmesinde emeği olanlara teşekkür ederim” dedi.

Erzincan Sümbül Valide Kız Kur’an Kursu ve İHYA vakfı olarak Filistin ve Gazze’de yaşananlara sessiz kalmadıklarını ve Kermes açarak destek olmak için burada bulunduklarını belirten İHYA Vakfı Erzincan il başkanı Recep Topal yaptığı konuşmasında; Öğrencilerimiz kendi harçlıkları ve diğer hayırsever vatandaşlarımız destekleriyle burada düzenlediğimiz kermeste elde edilecek olan geliri Filistin ve Gazze’de ki kardeşlerimize göndereceğiz. Allah Filistinli kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun, onları muzaffer eylesin. İsrail Devletini de kahru perişan eylesin. İnşallah en kısa zamanda zafere ulaşırlar. Kermese 9-13 yaş guruplarında, 40 hazırlıkta eğitim alan hafız adaylarımız, 38 Hafızlık eğitimi alan adaylar ve 20 de hafız olan kardeşlerimiz var. Yaklaşık 98 Kur’an bülbülü ile burada adaylar ve 20 de hafız olan kardeşlerimiz var. Yaklaşık 98 Kur’an bülbülü ile buradayız.

Konuşmaların ardından minik Kur’an Bülbülleri okudukları ilahiler ve yapılan ikramlar ile gün boyu devam etti.