Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karaman; Hiç kimsenin, ileride engelli olmamak için bir garantisi yoktur

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, AK Parti iktidarında sosyal devletin gereğini yerine getirerek, engellilerimize büyük önem verdik” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler

Milletvekili Karaman mesajında: “Bizim için her insan özeldir, her insan değerlidir, kıymetlidir, her insan hak ettiği imkân ve haklara sahip olabilmelidir. AK Parti iktidarında sosyal devletin gereğini yerine getirerek, engellilerimize büyük önem verdik, haklarını genişlettik, pozitif ayrımcılık getirdik, mağduriyetlerinin giderilmesini sağladık.

Engellilik, kader mahkûmluğu, utanılacak, hayata küsülecek, saklanacak, gizlenecek bir durum değildir. Hiç kimsenin, ileride engelli olmamak için bir garantisi yoktur. O nedenle engellilerimizin sorunlarını paylaşmak hepimizin görevidir.

İktidara geldiğimiz ilk günden bu yana engellilere “pozitif ayrımcılık” ilkesiyle yaklaştık. Özellikle 2005 yılında çıkardığımız Engelliler Kanunu bu alanda çığır açmıştır. Bu kanunla eğitimden bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar engellileri ilgilendiren pek çok iyileştirme gerçekleştirdik. Engellilerin sosyal hizmetlere erişimine mani olan bürokratik engellerin kaldırılması, engelli vatandaşlarımıza ilk defa evde bakım ve evde sağlık hizmetlerinin sunulması, engellilerin eğitimde fırsat eşitliğine kavuşması gibi hizmetler, bu yöndeki çalışmalarımızın yalnızca bir kısmıdır.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmiş, önemli ve anlamlı bir gündür. Engellilerimizin haklarının iyileştirilmesi, hayat standartlarının geliştirilmesi açısından yeniden bir değerlendirme ve muhasebe yapma imkânı sağlayan bu anlamlı günde tüm engellilerimizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” dedi.