Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gerçeğini Aratmadı

Birinci derecede deprem bölgesinde bulunan Erzincan’da Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Erzincan IMKB Nevzat Ayaz Fen Lisesinde, afet ve acil durumlarda güvenli tahliye tatbikatı yapıldı.

Birinci derecede deprem bölgesinde

Birinci derecede deprem bölgesinde bulunan Erzincan’da Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Erzincan IMKB Nevzat Ayaz Fen Lisesinde, afet ve acil durumlarda güvenli tahliye tatbikatı yapıldı.

Erzincan IMKB Nevzat Ayaz Fen Lisesinde “yapılan deprem, personel tahliye ve yangın söndürme tatbikatı gerçeği aratmadı.

AFAD yetkileri tarafından Erzincan IMKB Nevzat Ayaz Fen Lisesinde Tatbikat öncesi okul personeli ve öğrencilere ile bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Daha sonra ise İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli nezaretinde gerçekleştirilen tatbikatta ilk olarak deprem olduğu varsayılarak, deprem anında yapılması gerekenler canlandırıldı. Sonrasında ise 354 öğrenci ve 25 personel 75 saniye gibi kısa bir sürede başarılı bir şekilde okuldan tahliye edildi.  Tahliye sonrası Acil Toplanma Alanı’nda toplanan öğrencilere AFAD tarafından yangın anında neler yapacakları, yangın tüpü kullanımı ve yangın söndürme uygulamalı olarak gösterildi. Erzincan’ın deprem bölgesi olması nedeniyle deprem ve yangın tahliye tatbikatların önemine değinen Okul Müdürü İdris Meral, okullarında deprem, personel tahliye ve yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Müdür Meral toplanma bölgesinde öğrencilere yaptığı konuşmada Erzincan’ın deprem bölgesi olması nedeniyle deprem ve yangın tahliye tatbikatların önemine değinen Okul Müdürü İdris Meral, okullarında deprem, personel tahliye ve yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Müdür Meral, ‘‘sakın olmaz demeyin haberlerde seyrediyorsunuz, Allah muhafaza bir okulda bir pansiyonda ya da yangın benzeri bir felaket olduğu zaman,  ne zaman neyi yapacağınızı önceden patik etmeniz lazım tatbikatın anlamı bu işi ciddiye almanız,  biz lise son sınıftayken 1992 depremi oldu. Yani olmayacak diye bir garanti yok bu işi ciddiye alacaksınız, ciddi yaklaşacaksınız dedi.  Tatbikatın başarılı geçmesine katkılarından dolayı Erzincan AFAD Müdürlüğü personeline, programda emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Hasan Çakmak