Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Genç Kızılay Erzincan Gönüllülerinden Beyaz Baston Etkinliği

Türk Kızılay Erzincan Şubesi Genç Kızılay Gönüllülerinden oluşan bir grup tarafından 07-14 Ocak Beyaz Baston ve Görme Engelliler Haftası münasebetiyle Erzincan Dörtyol Meydanında Empati Parkuru kurarak farkındalık etkinliği düzenlendi.

Türk Kızılay Erzincan Şubesi

Empati parkuruna Erzincanlı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Beyaz Baston ile görme engelli bir vatandaş sosyal hayatını devam ettirdiği ortak alanlarda nasıl bağımsız ve güvenli bir şekilde hareket etmeye çalışıyorsa vatandaşlarda gönüllü ekip tarafından yapılan uyarı ve desteklerle Empati Parkurunda yürümeye çalıştı. Ardından etkinliğe katılan vatandaşlara Türk Kızılay’ı ikram aracı ile ikramlarda bulunuldu.

Genç Kızılay Erzincan İl Başkanı Şerife Kaya gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Kaya konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “07-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası olarak anılmaktadır. Beyaz Baston görme engelli bireylerin güvenli ve bağımsız bir biçimde hareket etmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda özgürlük ve bağımsızlığın simgesi olup toplumu birleştiren ve harekete geçiren önemli bir semboldür. Bu kapsamda toplamsal farkındalık yaratmak amacıyla Genç Kızılay Gönüllülerimiz ile birlikte empati parkımızı düzenledik. Bu yaptığımız etkinlikte farkındalık meydana getirmek istedik. Görme engelli vatandaşlarımız ile birlikte bu toplumda birlikte yaşıyoruz. Bu anlamda bir empati içinde olmamız gerekiyor. Biz de bu amaç doğrultusunda böyle bir parkur planladık. Çok faydalı ve verimli bir etkinlik oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Etkinliğe katılan vatandaşlar Genç Kızılay gönüllülerine duyarlılıkları ve etkinlikle engellilerin sesi oldukları için teşekkür ettiler.