Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincanlı Badmintoncular Türkiye şampiyonasında en başarılı il oldu

42 ilden 286 kulüp ve 560 sporcu katıldığı ve 25-29 Ekim tarihleri arasında Sivas ’ta gerçekleştirilen büyükler Badminton Türkiye şampiyonasının en başarılı ili Erzincan oldu.

42 ilden 286 kulüp

Beş ayrı kategoride yapılan müsabakalarda Erzincanlı sporcular büyük bir başarı elde etti. İki kategoride birinci, iki kategoride ikinci ve üç kategoride ise üçüncü olarak en çok madalya alan il oldular.

Katılan kulüpler sıralamasında ise 286 kulübün yarıştığı şampiyonada ikinciliği paylaşan iki Erzincan kulübü, Türk Telekom Spor Kulübü ve Erzincan İl Özel İdaresi Spor Kulüpleri, büyük şehir kulüplerini geride bırakarak ikincilik kupasını kazandılar.

Ferdi yarışmalarda Erzincanlı sporcular, karışık çiftler Kategorisinde: Emre Sönmez/Zehra Erdem Türkiye birincisi, Emirhan Budak/Yasemen Bektaş Türkiye üçüncüsü oldu.

Çift bayanlar Kategorisinde, Cansu Erçetin/Yasemen Bektaş Türkiye birincisi, İlayda Özelgül/Sare Ece Başakın Türkiye ikincisi, Aleyna Korkut/Nisanur Çimen’de Türkiye üçüncüsü oldu.

Tek Bayanlar Kategorisinde, Zehra Erdem Türkiye ikincisi olurken, çift erkekler Kategorisinde, Mert Tunco/Abdulsamet Özedemir Türkiye üçüncüsü olarak büyük başarı elde ettiler.

Milli Takım Antrenörleri Murad Sönmez ve Uğur Erçetin, bu şampiyonaya Erzincan’ı en iyi şekilde temsil etmek için sporcularıyla büyük bir özveriyle hazırlandıklarını belirterek, “Elde edilen bu başarıyla Erzincanlı sporcuların Milli Takım’a seçilme şansı da doğdu. Bu başarıya ulaşmamızda büyük katkıları olan Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne, maddi ve manevi destekleriyle büyük rol oynayan Erzincan İl Özel İdaresi Spor Kulübü ve Erzincan Türk Telekom Spor Kulübü’ne teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdiler.