Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da Deprem Şehitleri için anma programı düzenlendi

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve asrın felaketi olarak kabul edilen depremlerde hayatını kaybedenler için Erzincan’da anma programı düzenlendi.

6 Şubat 2023 tarihinde

İlk olarak depremin meydana geldiği saatte Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat başkanlığında kurum müdürlerinin hazır bulunduğu il bazlı değerlendirme toplantısı ve basın açıklaması yapıldı.

Depremlerde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, 6 Şubat depremin asrın felaketi olduğunu hatırlatarak; “Acımızın tarifi yok. Asrın felaketinde belki asırlarca unutulamayacak acıyı bir güne sığdırdık. Depremde kaybettiğimiz canlarımızı asla unutmayacak, onların aziz hatıralarını hep diri tutacağız.” dedi.

Aziz milletimizin, asrın felaketinin üstesinden asrın birlikteliğiyle geldiğini vurgulayan Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat konuşmasının devamında, “Devletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve tüm vatandaşlarımız yaşadığımız büyük felaketin acısını bağrına basıp deprem bölgesindeki kardeşlerimizin iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmeleri için elinden geleni yaptı. Tüm Türkiye adeta yağmur olup deprem bölgesine yağdığını ve vatandaşların yaralarını sarmaya çalıştığını söyledi.

DEPREMİ EN İYİ BİLEN ŞEHİRLERDEN BİRİ ERZİNCAN

Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat konuşmasının son bölümünde depremi en iyi bilen şehirlerden birinin Erzincan olduğunu belirterek, “Erzincan da deprem bölgesine o dönem ulaşan ilk şehirlerden biri oldu. Bizler Erzincan olarak depremin yıkımını, travmasını en iyi bilen şehiriz. 1939 ve 1992 depremleri başta olmak üzere 8 kez yıkıcı depremle karşı karşıya kaldık. Umudumuzu kaybetmedik, yeise kapılmadan şehrimizi tekrar inşa ettik. Bu dirayetli tavrımızı sürdürmekle beraber depremi hiçbir zaman gündemimizden düşürmemeliyiz. Depremle ilgili anma programları, bilgilendirme programlarını bundan sonra sık sık yapmanın, depremi kamuoyunun gündeminde tutmanın depreme hazırlıklı olma noktasında önemli olduğunu düşünüyorum. Rabbim bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın.
Ben tekrar, deprem şehitlerimize Cenabı Hak’tan rahmet,  yakınlarına baş sağlığı diliyorum” dedi.

Erzincan İl AFAD müdürlüğünde gerçekleştirilen anma programının ardından  Camii Kebir Camii’nde depremde hayatını kaybedenler için sabah namazı sonrası Mevlid-i Şerif okutularak dua edildi.