Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da 60’ncı Kütüphane Haftası kutlanıyor

Bu yıl 60’ncısı kutlanacak olan Kütüphane Haftası 81 ile genelinde olduğu gibi Erzincan’da da farklı etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Bu yıl 60’ncısı kutlanacak

Kutlamalar kapsamında Erzincan İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen etkinlikte ilkokul öğrencileri tiyatro gösterisinde bulunurken yıl içerisinde en fazla kitap alan ve okuyanlar da ödüllendirildi.

Açılış programının ardından hafta boyunca devam edecek olan etkinlikler ile ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Oğuzhan Kılıç tüm halkı etkinliklere davet etti.

Kılıç yaptığı açıklamasında;  “Kütüphaneler, elde edilen bilgilerin toplanılması, depolanması ve dağıtılması fonksiyonlarını gören hizmet işletmeleridir. Toplumsal gereksinimler karşılamak için kurulan kütüphaneler, her türlü kayıtlı bilgi kaynağını bilgi gereksinimi olan kullanıcıya, etkin biçimde sunmaktadır.

İlki 1964 yılında kutlanan Kütüphane Haftasının bu yıl 60. yılı kutlamaktadır. “Dijital Geleceğin Anahtarı Yapay Zekâ Temelli Akıllı Kütüphaneler” ana temasıyla kutlanılmaktadır. Kütüphane Haftası Etkinlikleri kapsamında; açılışı Hayrettin Paşa İlkokulu öğrencilerinin tiyatro gösterisiyle başlayan ve son 1 yılda en çok kitap okuyan üyelerimize ve okuyucularımıza ödül töreni ile devam eden etkinliklerimiz; Cumhuriyet Meydanında Gezici Kütüphane ile kütüphane tanıtımı 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen ve ilimizde de Saat Kulesi önünde “Kitabını al sen de gel” mottosuyla kitap okuma etkinliği, gezici kütüphane ile köy ziyaretleri, film ve çizgi film gösterimleriyle devam edecektir. Ben tüm halkımızı hafta boyu sürecek etkinliklerimize davet ediyorum. Kutlama haftamızda emeği geçen çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.