Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincanlı eğitimci yazar Ahmet Dumlu unutulmadı

Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi Kültür evinde, Eğitimci Yazar Ahmet Dumlu, bütün yönleriyle anlatıldı.

Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan

Eğitimci Çiğdem Gördüsev, Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi Kültürevi’nde Eğitimci Yazar Ahmet Dumlu’yu bütün yönleri ile anlatamaya çalıştı. Programa Ahmet Dumlu’nun ailesi ve dostları da katıldı.

Çiğdem Gördüsev konuşmasına Ahmet Dumlu’nun hayatı hakkında bilgiler vererek başladı. Erzincan merkez Yalnızbağ köyünde doğduğu belirtilen,  Ahmet Dumlu’nun aldığı eğitimler hakkında bilgiler verdi. Sivas Yıldızeli Köy Enstitüsünden mezun olan Ahmet Dumlu’nun çok yönlü bir kişiliğe sahip olduğunu söyleyen Gördüsev: “ Ahmet Dumlu bir eğitimcidir. Eğitimciliğinin yanı sıra gazeteci, araştırmacı, arıcı, paraşütçü ve yazar gibi çok yönlü örnek bir şahsiyettir. Yazdığı romanları ile Erzincan’da çok yönlü yeteri kadar bilinmeyen bir kişiliktir. Çok sayıda ödül sahibidir. Böyle bir kişiliğin çok bilinmemesi şaşırtıcıdır. Onun bilinir hale getirilmesi için çalışmalar yapılması gerekir.” Söyleyerek Ahmet Dumlu’nun yazdığı kitaplar hakkında bilgiler verdi.

Ayrıca Ahmet Dumlu Huzurevindeki yaşlılara ile birebir ilgilenerek, Erzincan’da Yaşayan Yaşlıları Koruma ve Kalkındırma Derneği kurucularından oldu.

Ahmet Dumlu’yu anlatımı programından sonra Prof. Dr. Necdet Tozlu, Çiğdem Gördüsev’e bir kitap hediye etti.

Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi Kültür evinde düzenlenen program sonrasında bayramlaşma programı yapıldı.