Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan'da 500 yataklı devlet hastanesi hizmete girmek için gün sayıyor

Erzincan Merkezi Karaağaç mahallesinde inşa edilen 500 Yataklı Devlet Hastanesinde çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, yapımı devam eden hastane inşaatını ziyaret etti.

Erzincan Merkezi Karaağaç mahallesinde

Hastane ziyaretinde yetkililerden bilgi alan AK Parti Milletvekili Süleyman Karaman, yakın tarihte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı ziyaret ettiğini ve hastane ile ilgili istişarelerde bulunduklarını ifade etti. Erzincan’da sağlığın en iyi şekilde olması için hem hükümet olarak hem de milletvekili olarak var güçleri ile çalıştıklarını belirten Milletvekili Karaman açıklamalarda bulundu. 
BU HASTANE ERZİNCAN İÇİN ÇOK ELZEM
Karaman açıklamasında; bu hastanenin Türkiye’de sıfırdan başlayan tek hastane olduğunu söylemek istiyorum. Bu hastane Erzincan için çok elzem, Dört yolda ve merkezde bir hastane. İnşallah tıpla ilgili bütün taleplerimiz Sağlık Bakanlığınca kabul edilecek ve de Erzincan’a laik bir hastane olacak. 
HASTANENİN YAPIMI CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN DİREKTİFLERİ İLE BAŞLADI
Erzincan dört yol 500 yataklı devlet hastanemizin devam eden çalışmalarını yerinde görmek için ziyarette bulunduk. Hastanenin Türkiye’de en yüksek teknolojiye sahip Hastane olduğunu gördük. Bu hastanenin yapımı malumunuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleri ile başladı. Buradan sizler aracılığıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Sağlık Bakanımız Fahrettin koca’ya teşekkür ederim. Erzincan’da yapımı tamamlanan ve devam eden yatırımlarda her zaman desteklerini veren AK Parti Genel başkan Vekilimiz Binali Yıldırım’a teşekkür ederim. Ayrıca hastanenin yapımı sürecinde çalışmalara destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bu hastane Erzincan ilimiz için çok önemli, çünkü AK Parti olarak diyoruz ki bütün hastalarımız Erzincan’da tedavi olsun, Dolayısıyla hastanemize her türlü teknolojiyi getirmek ve hizmet verilmesi için çaba gösteriyoruz. Hedefimiz Erzincan’da en iyi hastaneyi oluşturmak. Gezdiğimizde hastanemiz, ameliyathanesi ile yatakhaneleri ile, acil servisi ile tamamlayarak hizmete sunacağız. 
“YIL SONUNA KAVUŞTURACAĞIZ”
500 yataklı devlet hastanemiz son model teknoloji ile teşrifatı da hemen hemen hazır, Mütahit ile yaptığımız görüşmede Ekim, Kasım aylarında inşaatı tamamlanmış olacak. Diğer teşrifatlarının da tamamlanması için çalışmalarımızı hızlandırarak yıl sonuna kavuşturacağız. 
500 yataklı devlet hastanemizde Rehabilitasyon ve fizik tedavi salonu, Endoskopi, Klonoskopi, Kemik Dansitometri ,Nükleer Tıp Bölümü (PET CT odası),Gama – Camera  Odaları,Alerji test ,Onkoloji merkezi,Kemoterapi Salonu, Hiberbarik  Oksijen tedavi odası Mikrobiyoloji, Patoloji. Biyokimya Laboratuarları, Mahkum Hasta Yatak Odası, USG , Röntgen, MR-Tomografi-EKG, Diyaliz , Acil Poliklinik, KVC Yoğun Bakım,Anjiyografi özellikli birimler olacak. Hastanemizin teslimi, yüklenici firmanın Bakanlığımıza geçici kabul başvurusu akabinde bu cihazların alımı tamamlanacak ve hizmete en kısa sürede alınacak.
43 dönümlük bir arazi üzerine yapıldı. Toplam kapalı alanı 140bin metrekare, bina oturum alanı ise 17 bin metrekare. 800 civarında otopark alanı olacak. Hastanemizin toplam yatak sayısı da 500 olacak. Toplam yoğun bakım yatak sayısı 46, Ameliyathane sayısı 80, Diyaliz yatak sayısı 19 olacak. 
DEPREM İZOLATÖRÜ İLE DONATILDI
Malumunuz Erzincan deprem bölgesi, hastanemizin de en büyük özelliği Deprem İzolatörü ile donatıldı. 369 adet deprem izolatörü bulunuyor. Hastanemiz 9 şiddetinde depreme dayanıklı olarak inşa edildi. 500 yataklı devlet hastanemiz Erzincan’ımıza, Ülkemize ve Erzincanlı hemşerilerimize hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.