Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da 131 bin 650 seçmen oy kullanacak

31 Mart(yarın) yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala Türkiye’de seçmenler yerel yöneticilerini seçmek için Pazar günü sandık başına gidecek. Erzincan’da il ve ilçelerde 462 sandıkta 131 bin 650 seçmen oy kullanacak.

31 Mart(yarın) yapılacak olan

İl Seçim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre Erzincan merkezde 341 sandıkta 103 bin 475 seçmen oy kullanacak.

Erzincan İlçelerinde ise; Çayırlı’ da 9 sandıkta 2 bin 268 seçmen, İliç’te 14 sandıkta 4 bin 14 seçmen, Kemah’ta 12 sandıkta bin 446 seçmen, Kemaliye’de 11 sandıkta bin 344 seçmen, Otlukbeli’ de 3 sandıkta bin 15 seçmen, Refahiye’de 10 sandıkta 3 bin 1 seçmen, Tercan’da 30 sandıkta 7 bin 152 seçmen ve Üzümlü ilçesinde de 32 sandıkta 7 bin 935 seçmen oy kullanacak.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerine saatler kala siyasi partilerin adayları da kampanya süreçlerini bu akşam itibariyle tamamlayacaklar.

Yaklaşık 3 aydır Erzincan Belediye Başkanlığı için kıyasıya bir yarış içerisine giren adaylar, tabiri caizse emeklerinin ve çalışmalarının karşılığı olan karnelerini pazar günü akşam saatlerinde almış olacaklar.

Erzincan Belediye Başkanlığı için yarışan adaylar: Cumhur İttifakı adayı MHP’li Bekir Aksun, Bağımsız Aday Yüksel Çakır, Cumhuriyet Halk Partisi adayı Özge Vataner Özege, İyi Parti adayı Veda Bingöl, Yeniden Refah Partisi adayı Şafak Soy, Deva Partisi adayı Mehmet Sait Başaran, Demokrat Parti adayı Oğuz Arslan, Saadet Partisi adayı Ali Cebeci, Zafer Partisi adayı Cengiz Türk, Bağımsız Türkiye Partisi adayı Ercan Küçük, Emek Partisi adayı Meral Gülşen seçmenlerin oylarına talip oldular. Kazanan kişi beş yıllık süre zarfınca Erzincan şehrinin Belediye Başkanlığı görevini yürütmüş olacak.

BELEDİYE MECLİSİ VE İL GENEL MECLİSİ YARIŞI DA KIRAN KIRANA

Öte yandan Erzincan Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi için de kıyasıya bir yarış içerisine giren adaylar gerek Erzincan İl Genel Meclisi üyesi olmak ve gerekse Erzincan Belediye Meclisi üyesi olmak için ter dökecekler.

TARİHTE GÖRÜLMEMİŞ BİR MUHTARLIK YARIŞI

31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken muhtarların vaat yarışı ve muhtarlık yarışı da iyice kızışmış durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın : “Muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapıyorlar. Türkiye’nin her konuda muhtarlara ihtiyacı var. Büyük devlet olma vizyonu en başta yerelde başlar.” sözü üzerine muhtarlıklara verdiği yetki, özel ayrıcalıklar ve muhtarlık maaşı sonrası muhtar adayları da tarihte görülmemiş bir yarış içerisine girdiler.

Yetkililerden alınan bilgilere göre Erzincan’da köylerle birlikte yüzlerce muhtar adayının yarışacağı ifade edildi.