Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Zabıtası fiyat listesi denetimlerine başladı

Erzincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından, Belediye sınırları içerisinde bulunan, lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde tarife ve fiyat listesi denetimi yapılıyor.

Erzincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü

Ticaret Bakanlığı korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünün 19 Aralık 2023 tarihi ve 32404 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin tarife ve fiyat listelerini görünür şekilde kafe ve restoranların önüne koyulmasına ilişkin 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi.

Erzincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de uygulamayla ilgili denetimlere başlarken ilgili esnaflar konu hakkında bilgilendirilerek uyarılarda bulunuldu.

2024 yılında lokanta, restoran, kafe ve pastanelerin giriş kapısı ve masa üstlerinde fiyat tarife listelerini koyma zorunluluğu başlamasının ardından Erzincan’da da denetimler sıklaştırıldı.
Erzincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de uygulamayla ilgili denetimlere başlarken ilgili esnaflar konu hakkında bilgilendirilerek uyarıldı. Zabıta ekipleri ilde hizmet veren işletmelerin tarife ve fiyat listelerini görünür şekilde kafe ce restoranların önüne koyulduğunu dair denetimler gerçekleştirildi.

Ekipler, denetimlerin sıklaştırılarak devam edeceğini belirterek, kurala uymayanlar hakkında cezai işlem yapılacağını ifade etiler.

Erzincan Zabıta Müdürü Mehmet Polat konu hakkında şu açıklamalarda bulundu: ‘ ilgili kanun gereği tüketici koruma kanunun 8. Maddenin 1 bendine göre işyerlerimizde hizmetine göre tüketildiği sunuş biçimine göre kafeler, lokantalar, pastaneler, restoranlar vb, iş yerlerinde kapıların girişine fiyat etiketi maslarda vatandaşlarımızın rahatlıkla görüp okuyabildiği fiyat listelerinin olması gerekiyor. Geçen hafta bu işle alakalı iş yerlerimize oda başkanlarıyla bir toplantı yaptık. Oda başkanlarına üyelerini mesaj sistemiyle bilinçlendirilmesi istendi. Zabıta ekiplerimiz inde tamamıyla bütün işyerlerini gezerek konuya hassasiyet gösterilmesi mevzuata uygun hareket edilmesi noktasında gerekli çalışmaları yaptık. Bugünde işyerlerinde deneyimleri yaptık. Eksikleri olan işyerlerini uyararak tutanaklarımızı tutuyoruz. Tüketici ve iş yeri sahiplerini bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Denetlenen iş yerleri sayısında olumlu olumsuz olan iş yerlerini listeleyeceğiz. Kare kod uygulaması olan yerlerde kapı girişi yerlerinde ve masada da fiyat listesi olmalı’ diye konuştu.