Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan polisi otobüslerde emniyet kemeri bilgilendirmesi yapıyor

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme şubesine bağlı trafik ekipleri, yolcu otobüslerindeki yolculara ve sürücülere emniyet kemeri hakkında bilgilendirmeler yapıyor.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü

Erzincan Otobüs terminalinde hareket öncesinde araç içerisine girerek sürücü ve yolculara yapılan emniyet kemeri ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan trafik ekipleri kemer takmanın önemine vurgu yapıyorlar.

Kazaların azaltılması ve kaza anlarında emniyet kemerinin önemi ile ilgili çalışma kapsamında Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri yolcu otobüslerinde emniyet kemerinin önemi hakkında bilgilendirmeler yapıyor.

Belirli günlerde otobüs terminalinde yolcu ve sürücüleri seyahat öncesinde bilgilendirmelerde bulunan Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri; 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 78. Maddesi ve Karayolu Trafik yönetmeliğinin 150’nci maddeleri gereğince yolcu ve sürücülerin kemer takmaları zorunludur.

Emniyet kemeri takmanın önemine de vurgu yapan ekipler, Emniyet kemeri öncelikle çarpmanın şiddetini azaltır, çarpma etkisiyle vücutta meydana gelen sarsıntının kademeli olarak azalmasını sağlar. Çarpma etkisiyle oluşan kuvveti vücuda eşit olarak dağıtarak ağır yaralanma riskini azaltır. Kaza anında araç içerisindekilerin koltuktan ve araç içerisinden dışarıya fırlamalarını önler. Hafif kazalarda da ciddi yaralanmaların önüne geçer. Baş, göğüs ve omirlik gibi hassas organların kaza anında darbe almasını önler. Araçta emniyet kemeri kullanımı kaza sonrası can kaybı riskini yüzde 45, ağır yaralanma riskini ise yüzde 60 oranında azaltır. Çarpma anında veya ani manevralarda oluşan kinetik enerji ile vücudun öne ve yanlara savrulmasını sağlar.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme ekipleri olarak vatandaşlarımızın bilinçli bir şekilde yolculuklarını yapmalarını emniyet kemeri takarak hayatlarını yolculuklarını güvenli bir şekilde yapmalarını sağlıyoruz. Vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak için duyarlılıkla görevlerini sürdürdüklerini belirttiler.

Yapılan bilgilendirmelerden dolayı ekiplere teşekkür etmeyi ihmal etmeyen yolculardan Kabil E. Bizlerde artık kemerini takmayan yolculara uyarılarda bulunuyoruz. Kemerin önemini çok iyi biliyorum” dedi.