Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Milletvekili Karaman TBMM’de konuştu; Hızlı tren hız kesmeden Erzincan’a ulaşacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı TBMM Plan ve Bütçe görüşmelerinde Bakan Albulkadir Uraloğlu’nun yaptığı brifing sonrası söz alan AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman yapılan yatırımlardan dolayı teşekkür konuşması yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Milletvekili Karaman yaptığı konuşmasında; öncelikle verdiğiniz bu güzel ve kapsamlı brifing için zatıalinize ve ekibinize teşekkür ederim. Benim de bünyesinde yaklaşık 15 yıl birlikte çalışmaktan onur ve gurur duyduğum Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın 2024 yılı bütçesinin hayırlı olmasını dilerim. Cumhuriyetimizin 2’nci 100. Yılına girerken, Bütçemiz; Ülkemizin kalkınması, güçlenmesi ve dünyada gelişmiş modern Ülkeler arasına girmesi bakımından çok önemli olduğunu vurgulamak isterim. Türkiye’nin her köşesinde, ülkemizi modern çağa uygun hale getirmek ve milletimizin ulaşım ve iletişim konforunu artırmak için canla başla çalışan 250 bini aşan Ulaştırma ve Altyapı çalışanlarını ayrı ayrı kutluyor ve teşekkür ediyorum.
 
Bu güzel ve kapsamlı brifingden de anlaşıldığı gibi, Ülkemizi Ulaşımda modern ülkeler seviyesine çıkaran, dünyada gıpta ile bakılan ülkeler arasına getiren, başta Liderimiz, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederim. 21 yılda gerçekleşen büyük devriminde; Savunmadan Ulaştırmaya, Sağlıktan Eğitime, Turizmden Güvenliğe, Terörle mücadeleden Sosyal Yardımlara kadar her alanda Türkiye’ye çağ atlatan AK Parti kadrolarına teşekkür ediyorum. 85 Milyon vatandaşımıza sunulan bu hizmetlerin maruz kalınan onca saldırıya, ihanete, bürokratik dirence ve muhalefettin engellemelerine rağmen Milletimize söz verildiği yerine getirildiğini, yapıldığını üstüne basarak ifade etmek istiyorum  

HAVAYOLUMUZ DÜNYADA GIPTA İLE BAKILAN HAVA YOLU HALİNE GELDİ

“Havayolu halkın yolu” sloganıyla başlayan serüven, Türkiye yeni Yüzyılına girerken havayolumuz dünyada gıpta ile bakılan hava yolu haline geldiğini gururla ifade etmek isterim. Karayollarında Türkiye’de duble yollarla, tünellerle, viyadüklerle adeta örümcek ağı gibi örülen Türkiye, büyük eserlerle dünyanın modern ülkeler arasına girmeyi başardığını görüyoruz. 

HIZLI TRENİMİZ, HIZ KESMEDEN ERZİNCAN’A VE ÇEVRE İLLERE KAVUŞACAK

Yakın bir zamanda Sivas’a kavuşan Yüksek Hızlı Trenimiz, hız kesmeden Erzincan’a, Erzurum’a Kars’a ve Türkiye’nin her iline kavuşarak halkımızın daha rahat, güvenli ve konforlu seyahat etmesini sağlayacaktır. Ulaştırma faaliyetleri bir ülkenin sosyal ve ekonomik açıdan gelişmişlik seviyesini göstergen parametrelerden biridir. Gelişmiş bir ulaştırma sistemi günlük yaşamın gereği olduğu gibi, üretimden tüketime kadar tüm ekonomik faaliyetleri büyük ölçüde etkilemektedir. Burada, Ulaştırma faaliyetleri arasında müstesna bir yere sahip olan demiryolları altyapısını yaparak ilk atılımı gerçekleştiren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla yâd ediyorum. 
 
60 yıllık duraklama devrinden sonra Ak Parti Hükümetleri zamanında ikinci atılım olmuştur. Bakanlığınız ’da Demiryollarına büyük önem verdiğinizi biliyor ve buradan özellikle, sizi, bakanlık çalışanlarını ve Demiryolcuları kutluyor ve tebrik ediyorum. 
                                                                                                           
YAPILAN YATIRIMLAR, ÜLKEMİZ İÇİN, ERZİNCAN’IMIZ İÇİN HAYIRLI OLSUN

Seçim bölgem Erzincan’ımız da bugüne kadar büyük hizmetler yapan Ulaştırma ve Altyapı bakanlığına Erzincanlı hemşerilerim adına teşekkür ederim. Ülkemizin kuzeyini güneyine bağlayan; Trabzon-Erzincan-Refahiye-İliç-Kemaliye’den- Malatya’ya ve güneye uzanan duble yolun önemli bir kısmı olan; Refahiye –İliç güzergahında bulunan; 5 bin 200 metre uzunluğunda Sünebeli çift tüp tünelin ışık görme merasimini, 24 Eylül tarihinde son Başbakanımız Binali Yıldırım’ın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’nun teşrifleri ve hemşerilerimizin yoğun katılımlarıyla gerçekleştirdik. Elbette ki bu yolun hızlandırılarak tamamlanması gönüllerin birleştirilmesi noktasında önemli bir eser olacağına inanıyoruz. Erzincan’a yaptığı ziyaretten dolayı Ulaştırma Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na ve ekibine hemşerilerime adına teşekkür ederim. Bölgemize yapılan yatırımların , Ülkemiz için, Erzincan’ımız için hayırlı olmasını diliyorum..
 
Burada Bakanımızdan; Yatırım programlarında yer alan, D100 karayolunun iyileştirilmesi kapsamında, Erzincan İl Sınırlarında yer alan; Kızıldağ Sakaltutan ve Ahmediye tünellerinin kış aylarında yol kapanmalarına son verilmesi için bir an önce yapılmasını istiyoruz. Ayrıca, yine yatırım programında yer alan Erzincan –Kemah –İliç yolunu bir an önce yapılmasını, bununla birlikte Yapımı devam eden Erzincan-Başköy-Çayırlı yolunun bir an önce bitirilmesi konusunda desteğinizi bekliyoruz. Demiryollarına gelince; Erzincanlı hemşerilerimin en büyük hayali olan; Ankara-Sivas-Erzincan-Erzurum- Kars hızlı tren hattının yatırım programında olan; Sivas-Erzincan bölümünün kalan kısmının bir an önce ihalesinin yapılarak; çalışmaların başlamasını arzu ediyoruz. Tekrardan Bütçemizin Vatan’ımıza Milleti’mize hayırlı olmasını diliyor; hepinizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.