Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan fizik tedavi ve Rehabilitasyon alanında cazibe merkezi haline getirilecek

Cumhuriyetin 100. Yılında Erzincan’da yerel dinamikleri hayata geçirme çalıştayı kapsamında sağlık sektöründe fizik tedavi merkezlerinin geliştirilmesi bağlamında yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Cumhuriyetin 100. Yılında Erzincan’da

Erzincan Valiliği himayelerinde gerçekleştirilen çalıştayda İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin Fizik tedavi ve Rehabilitasyon alanında genel bilgilendirmelerde bulundu.

Fizik Tedavi Merkezinde 21 yatak kapasiteli 4 poliklinik odası bulunduğu 4 uzman doktor, 10 fizyoterapist, 6 tekniker, 4 hemşire, 2 sekreter, 2 temizlik personeli ve 3 hotpack personeli ile hizmet verildiğini belirten Sağlık il Müdürü Dr. Cihan Tekin Fizik tedavi merkezi hasta sayıları ile ilgili olarak konuşmasında;; 2022 yılında 44 bin 179 hastaya hizmet verildi. Bu hastalardan 242 kişisinin hastaneye yatışları yapılarak tedavileri tamamlandı. 2023 yılı 10 aylık verilerinde ise 35 bin 158 hastaya hizmet verildiği bu hastaların 304’ünün hastaneye yatışlarının yapılarak tedavilerinin tamamlandığını söyledi.

Mevcut durum ve belirlenen hedefleri aktaran Sağlık İl Müdürü Dr. Cihan Tekin; Fizik Tedavi ünitesinde hedeflerinin hali hazırda hizmet vermekte olan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ana bilim dalının insan kaynağı ve nitelikli personel sayılarının arttırılması, mevcut cihaz ve donanımların günümüz teknolojik gelişmelerine uygun olarak güncellenip gerekli cihaz/hizmet alımları yapılması, Hizmet kalitesinin ve hizmetin ulaşacağı hasta popülasyonun artırılması hedefiyle kullanılan fiziksel alanların arttırılarak daha ergonomik hale getirilmesi, Hasta popülasyonun fiziksel engelleri göz önüne alınarak ulaşımın daha kolay hale getirilmesi, servis ağının genişletilmesi, Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri ana bilim dalı eğitim kliniğine dönüştürülmesi, Erzincan Valiliği himayesinde Belediye ve üniversite işbirliği ile kurulması planlanan Vefa Evleri ve Ekşisu Termal Tesisi Projesi kapsamında fizik tedavi hizmetlerinin yerinde verilmesi için gerekli altyapının oluşturulması ve Tüm bu çalışmalar neticesinde Erzincan ili fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında cazibe merkezi haline getirilmesi planlanmaktadır” dedi.

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezinde Omuz ve kas yırtığı tedavisi gören Fırat Yıldırım(65) çok temiz ve donanımlı bir merkezde tedavi gördüğü için mutlu olduğunu tedavisinin çok iyi gittiğini söyleyerek görevlilere teşekkür etti.

Aynı merkezde Hemipleji(kısmi felç-inme) tedavisi gören Aysun Taştan Erdoğan(47) 2 yıldır bu tedaviyi gördüğünü fakat son 12 gündür bu merkezde gördüğü tedavi ile iyiye doğru gittiğini söyleyerek; doktorlar, fizyoterapistler, burada görevli tüm arkadaşlar çok yakından ilgileniyorlar. Çok gelişmiş ve uzman personelle hizmet veriyorlar. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.