Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EKEV ’in 2023-2024 Yılı Burs Toplantısı yapıldı

Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) 2023-2024 eğitim-öğretim yılında üniversite öğrencilerine sağlayacağı burslar için düzenlediği Geleneksel Danışma ve Dayanışma toplantısı yüksek katılımla yapıldı.

Erzincan Kültür Eğitim Vakfı

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırımın da katıldığı, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında üniversite öğrencilerine sağlayacağı burslar için düzenlediği Geleneksel Danışma ve Dayanışma toplantısında büyük oranda burs taahhüdünün toplandığı öğrenildi.

En çok burs veren il vakıfları arasında yer alan ve TBMM Üstün Hizmet Ödülü sahibi olan EKEV, öğrencilere burs taahhütlerini yerine getirerek ülkenin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyor. EKEV, bağışçılarından topladığı yardımları burs olarak öğrencilere dağıtıyor.

Toplantının açılış konuşmasını yapan EKEV Başkanı Sadık Ağca, 1993 yılında kurulan EKEV ‘in bugüne kadar 65 bin öğrenciye burs verdiğini belirterek, “Kurulduğu yıl 66 öğrenciye burs veren vakfımız her geçen gün hızla büyümüş ve bugüne kadar 65 bin öğrencinin eğitimine katkı sunmuştur. AK Parti Genel Başkan Vekilimiz Binali Yıldırım’ın önderliğinde ve işadamlarımızın katkılarıyla son yıllarda her yıl taahhüdü olan bursları vermiştir” dedi.

EKEV ‘in sadece burs vermediğini de vurgulayan Başkan Sadık Ağca, “Vakfımız öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını da karşılıyor. EKEV, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde ki akademik çalışmaları teşvik etmek ve destek olmak amacıyla her yıl EKEV akademik ödüllerini dağıtıyor. EKEV kuruluşundan günümüze aynı zamanda birçok kültürel faaliyetlere de imza attı” dedi.

Bu vakıf hep hizmet, ibadet hayır hasenatta kalır, ticarete, hıyanete bu vakıfta geçit yok diyerek konuşmasını yapan AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ da yaptığı konuşmada, en büyük yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu ifade ederek, “EKEV, üstlendiği misyonu en güzel şekilde yerine getirerek, gençlerimizin eğitimine önemli katkılar sunmaktadır. 1993 yılında kurulan EKEV, bugüne kadar 65 bin gencimizin eğitimine katkı sağlamış ve burs alarak eğitimini tamamlayan hemşerilerimiz bugün önemli yerlerdeler ve burs verir duruma gelmişler. Vakıflık, hayır ve hasenat işidir. Hayır ve hasenat işinin de iki boyutu vardır. Birisi vakit, bir diğeri ise nakittir. Vakti olan gece gündüz koşturacak. Vakti olmayan ise nakdi konuşturacak. Yani burada herkese bir iş var. Bu başarılarda sizlerin çok büyük katkıları var. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Toplantıya; AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım‘ın yanı sıra, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, 26. Dönem Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu; EBYÜ rektörü Prof. Dr. Akın Levent, EKEV yönetim kurulu başkanı Sadık Ağca, siyasetçiler ile çok sayıda işadamı katıldı.