Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EBYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi özel yetenek sınavı yapıldı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'ndeki 30 kontenjan için başvuru yapan 250 öğrenci, özel yetenek sınavında başarılı olmak için yeteneklerini sergiledi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

EBYÜ Yanlızbağ yerleşkesi Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilen sınavda 250 öğrenci en başarılı resmi çizmek için ter döktüler.

90 dakika sürecek olan sınava 250 müracaat olduğunu söyleyen Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukcu;

Başarılı olan 30 öğrencinin alınacağını söyledi.

Prof. Dr. Kavukcu yaptığı açıklamasında; Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü yetenek sınavları yapılıyor. Yaklaşık 250 kişi var sınava girecek olan. Bunların içerisinde yapılacak değerlendirmeler sonrasında 30 öğrenci Üniversitemiz öğrencisi olma hakkını kazanacak. Bugünkü temamız gıda krizi üzerine Ayçiçeği ve Mısır. Burada hedef sınava girecek olan öğrencilerimizin bu temayı hem algılamalar hem de bu konuyu düşünmelerini sağlayacak bir çalışma. Malumunuz gıda krizi şuan dünya gündeminde bir şey. Bizlerde bu yıl ki temayı ayçiçeği ve mısırdan oluşan bir kompozisyon oluşturduk. Öğrenciler Ayçiçeği ve Mısır resimlerini çizerek hem bu kriz döneminde yaşanmışlığı sağlamış olacaklar,  onun üzerine düşünecekler hem de bizler Güzel Sanatlar Fakültesi olarak bu konuyu gündeme almış olacağız. Yapılan çalışmalar komisyonumuz tarafından değerlendirildikten sonra Üniversitemiz bünyesine alacağımız 30 öğrenci belirlenmiş olacak” dedi.

Sınava ikinci kez girdiğini belirten Melisa Bingöl isimli öğrenci; Geçen yıl Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesini kazanmıştım. Aslen Erzincanlıyız ve Erzincan’da ikamet ediyoruz. Ailem burada okumamı istediği için geçen yıl hayalim olan okula gidemedim fakat inşallah bu yıl yeniden kazanarak hayalimi gerçekleştirmek istediğini belirtti.

Çocukluktan itibaren resim çizimi üzerine merakı olduğunu ve resim çizmeyi çok sevdiğini söyleyen bir başka öğrenci Mehmet Ali Aydın ise; Ailem bende ki bu özelliği fark ettiler. Beni bu konu üzerine eğitim almam noktasında destek oldular. İnşallah bende bugünkü sınavda başarılı olarak hem hayalimi gerçekleştirmiş olacağım hem de ailemi mutlu edeceğim” ifadelerine yer verdi.