Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dünya Çocuk Hakları Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı

Çocuk haklarını öne çıkaran özel bir gün olarak kabul edilen 20 Kasım Dünya Çocuk Günü, Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğünün koordinesinde düzenlenen farklı etkinliklerle kutlandı.

Çocuk haklarını öne çıkaran

Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde, çocuk hakları komitesi, öksüz yetim hizmetleri, okul destek projesi, koruyucu aileler, dezavantajlı çocuklar ve kuruluşlarda koruma ve bakım altında bulunan çocuklar, il protokolü ve vatandaşların katılımlarıyla Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla farkındalık yürüyüşü ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlik, Saat kulesi önünden başlayan farkındalık yürüyüşü Dörtyol Cumhuriyet meydanında çocuklar için özel hazırlanan oyun alanlarımızda devam etti. Programa ErzincanVali Yardımcısı Ömer Özbay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Serdar Demirci, özel kreş yöneticileri, çocuklar ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Serdar Demirci;  “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilen “Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi”; ayrım gözetmeden her çocuğun sahip olduğu hakları sıralamakta ve güvence altına almaktadır. Ülkemiz bu husustaki hassasiyetini göstererek Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni 1990 yılında imzalamış ve iç hukukun bir parçası haline getirmiştir. Çocuk Hakları, tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, barınma, yaşama, oyun,  fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi hakların hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel kavramdır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız bünyesinde oluşturulan çocuk hakları komiteleri ile 81 ilimizde çocuklarımızın haklarını öğrenmeleri sağlanmaktadır. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüzce de konuya dair toplumsal yankı uyandırmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

MUTLU ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEK HEPİMİZİN ORTAK GÖREVİDİR

Erzincan İl genelindeki Kreş ve Gündüz bakımevlerine, Toplum Merkezlerimize, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın çocuklar alanında sosyal hizmet modellerinden yararlanan ailelere, bünyemizde koruma ve bakım altında bulunan çocuklara yönelik farkındalık oluşturucu çalışmalar yürütmekteyiz. Üreten, özgüveni olan, düşünen, çevresi ile olumlu iletişim kuran, aklın ve bilimin ışığında kendini geliştirmiş, geçmişini unutmayan ve geleceğe ümitle bakan mutlu çocuklar yetiştirmek hepimizin ortak görevidir. Unutmayalım ki her çocuk sağlık, eğitim ve diğer tüm imkânlardan yararlanma ve barış dolu bir dünyada hayatın tüm güzelliklerini yaşama hakkına sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle geleceğimizin teminatı çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyor, tüm çocuklarımıza sevgi ve huzur dolu bir hayat diliyorum. Her daim bizlerin yanında olan Erzincan Valimiz Doç. Dr. Hamza Aydoğdu’ya, Belediye Başkanımız Bekir Aksun’a, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımıza Özellikle Basınımızın güzide temsilcilerine teşekkür ediyorum dedi. 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Serdar Demirci’nin konuşmalarının ardından Vali Yardımcısı Ömer Özbay günün anlam ve önemine değinerek tüm Çocukların Dünya Çocuk Hakları günlerini kutladı.

Etkinlikte Kör ebe, seksek, mendil kapmaca, yakan top, yağ satarım bal satarım, misket, ip atlama, topaç çevirme, fasulye torbası hedef tahtası oyunu, istop oyunları, çuval yarışı oyunları ile folklor gösterisi gerçekleştirildi. Dijital bağımlıkla mücadele kapsamında unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sokak oyunlarının oynandığı, Çocukları ekranla değil akranla büyüsün mottosuyla hareket ettiğimiz çalışmalarımız doğrultusunda, kültürümüzün gelecek nesillere aktarılmasında sokak oyunlarının önemi, kurallara uyma ve zamanı etkili kullanma gibi becerilerinin de gelişeceği etkinliklerimiz ile çocuklarımız doyasıya eğlendiler. 

Programda Engelsiz Yaşam Merkezimizde kalan özel gereksinimli bireylerimizin müzik gösterisi ve folklor oyunları büyük beğeni aldı.  Program sonunda çocuklarımız tarafından günün anısına gökyüzüne balonların bırakılmasının ardından program son buldu. Bizlerde Aile ve Sosyal Hizmetler ailesi olarak tüm Çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Günlerini kutluyoruz.