Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olan 2 Çocuk annesi Dt. Eda Alper belgesini Cumhuriyet Savcısı olan eşinin elinden aldı

2 Çocuk annesi Dt. Eda Alper Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Diş Hekimliği fakültesinden mezun oldu. Mezun olan Eda Alper’e mezuniyet belgesini Erzincan Cumhuriyet savcısı olan eşi İrfan Alper verdi.

2 Çocuk annesi Dt.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2022-2023 Öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı. 

Mezuniyet töreninde belgesini alan 2 çocuk annesi Dt. Eda Alper duygularını Sabah Gazetesi muhabirine anlattı. Alper; “Fakültede benden en az 15 yaz küçük sınıf arkadaşlarımla yarışmak adına çok daha fazla çalışmak zorunda kalıyordum” dedi.

KIZIM İLKOKULA BEN FAKÜLTEYE BAŞLADIM

Küçüklükten beri tabip olma aşkı hep kalbimin bir köşesinde dururdu. Sonunda 32 yaşında öğretmenlik mesleğimin 9. Yılı 2017 tarihinde öğrencilerim ile birlikte girdiğim üniversite sınavında hayalimi gerçekleştirmek üzere Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği fakültesini kazandım. Cumhuriyet Savcısı olan eşimin tayini üzerine ilk yıl Fakülteme devam edemedim. Sonraki yıl Erzurum Atatürk Üniversitesine geçiş yaptım. Büyük kızım ilkokul 1. Sınıfa başladı ben de diş hekimliği fakültesine başladım. Heyecanlı olduğu kadar bizim için zorlu süreç başlıyordu. Çocuğum ile birlikte her geçen gün bir şeyler öğreniyor kendimizi geliştiriyorduk. 

Cumhuriyet Savcısı olan eşimin Erzincan’a tayini çıkması ile bende okulumu Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Diş Hekimliği bölümüne geçiş yaptım ve burada kalan 4 yılımı tamamlayarak bugün mezun oldum. Başarılı olmam ve çok iyi bir hekim olmam için bizlere her zaman destek olan, Dekanımız Prof. Dr. Ertunç Dayı ve bizlerin vicdan sahibi birer hekim olarak yetişmemizi kendisine görev edinen hocamız Prof. Dr Meltem Çolak’a, mesleğimizi en iyi şekilde icra etmemiz için bilgilerini bizlere aktaran bir çoğunun yaşlarının benden küçük olan tüm hocalarıma teşekkür ediyor onların öğrencisi olmaktan gurur duyduğumu belirtmek istiyorum.

2 Çocuğu ile birlikte aynı zamanda öğretmenlik görevini de icra ederek gün içerisinde sürekli koşuşturarak diş hekimliği fakültesini okumaya çalıştığını söyleyen Dt. Eda Alper; Mezun oluncaya kadar ki geçen sürem benim için hakikaten çok yorucuydu. Okulumun hiç bitmeyeceğini düşündüğüm zamanlar oldu. Çünkü benden 15 yaş küçük sınıf arkadaşlarım ile yarışmak ve başarılı olmak için daha çok çalışmam gerekiyordu. Özellikle yaşım dolayısıyla hocalarımın benim için olabilecek ön yargılarını değiştirmek adına çok çalışıyordum. 

Erzincan’daki dört yıllık eğitimimi Cumhuriyet Savcısı olan eşimin, eğitimim süresinde desteklerini esirgemeyen hocalarımın bana verdikleri enerji ile sonunda hayalim olan tabiplik mesleğine bugün burada mezun olarak ve belgemi eşimin elinden alarak yerine getirdiğime inanıyorum. Artık yeni heyecanla yeni mesleğimi icra edeceğim günü bekliyorum” dedi.