Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asırlık geleneği Minik Hafızlar Erzincan’da devam ettiriyor

Erzincan’da camilerde Ramazan ayında gerçekleştirilen mukabele geleneği bu yıl da Sümbül Valide Kız Kur’an Kursunun minik hafızların tilavetiyle devam ettiriliyor.

Erzincan’da camilerde Ramazan ayında

Erzincan Merkezde hizmet veren ve yaşları 13 ile 16 arasında değişen kız hafızlar her gün farklı camilerde ilkindi namazının ardından başlayan mukabele de Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıyorlar.

Her yıl onlarca hafız yetiştiren ve birçok yarışmalarda dereceler elde eden Sümbül Valide Kız Kur’an Kursu talebeleri bu yılda mukabele geleneğini sürdürüyorlar. 13 minik hafız farklı camilerde ezberden hatim yapıyorlar.

ARİFE GÜNÜ HATİMLERİN DUASI EDİLECEK

13 Minik hafızın farklı camilerde sürdürdüğü vatandaşların takip ettiği mukabelelerin hatim duaları arife günü alınacak.

HAFIZLARIMIZ KENTİMİZİN ÇEŞİTLİ CAMİLERİNDE EZBERE HATİM OKUMAYA DEVAM EDİYORLAR

Sümbül Valide Kız Kur’an Kursunu ziyaret eden Erzincan İl Müftü Yardımcısı Gökhan Baden İl müftülüğü ve Kur’an kursları ile ilgili bilgi verdi. Badem konuşmasında; Erzincan İl Müftülüğümüz bünyesinde Ramazan ayı faaliyetlerimiz devam ediyor. Kur’an Kurslarımızda okuyan hafızlarımız kentimizin çeşitli camilerinde ezbere hatim okumaya devam ediyorlar. Biz şuan Sümbül Valide Kız Kur’an kursumuzdayız. Erzincan’da toplamda 8 Kur’an kursumuz bulunuyor. Bu 8 Kur’an Kursumuzda yaklaşık 650 civarında çocuğumuz hafızlık eğitimi görüyor. Bu talebelerimiz ilimizdeki onlarca camilerimizde mukabele okuyorlar ve erkek hafızlarımızda hatim ile teravih namazı kıldırmaya devam ediyorlar. Bu talebelerimiz aynı zamanda hafızlıklarını tamamladıktan sonra Hafızlık muhafaza kurslarımız da Arapça eğitimlerini devam ettiriyorlar ve ilim tahsillerini sürdürüyorlar.

81 YETİM VE ÖKSÜZ GİYDİRİLDİ

Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında yardım faaliyetlerimizde devam ediyor. “81 İlde 81 Öksüz-Yetim Arife Çiçeği” Projesi Kapsamında Öksüz ve Yetimler Sevindirildi. Bu proje ile Erzincan’da olan 81 yetim ve öksüz yavrumuzu Danimarka Türk Diyanet Vakfı ve İl Müftülüğü Erzincan Diyanet Vakfı iş birliği ile giydirdik. Ramazan ayı faaliyetlerimiz dolu dolu bir şekilde devam ediyor” dedi.