Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bisiklet Tamirciliğinde 44 Yıl

44 yıldır bisiklet tamirciliği mesleğini sürdüren 63 yaşındaki Mustafa Taşdemir; Erzincan’da bisiklet kullanımı çok fazla yaygın olmadığını fakat son günlerde okul ve iş yerlerine gidişlerde bisiklet kullanımında artış olduğunu söyledi.

44 yıldır bisiklet tamirciliği

Erzincan’da 44 yıldır bisiklet tamirciliği yapan 63 yaşındaki Mustafa Taşdemir, hobi olarak başladı, daha sonra mesleğe dönüştüğünü ifade etti. Taşdemir işin zorluklarından ziyade işini severek yaptığı için tüm işlemlerinin çok güzel olduğunu ve severek yaptığını söyledi. Taşdemir; “Başka yerde çalışıyordum ama bu mesleği seviyordum. Hobi olarak başladım meslek olarak devam ediyorum. Bunu meslek edinmekteki sırrım hobi olarak başladım.  Bu işi 44 yıldır yapıyorum. Erzincan’da bisiklet tamirciliğinde sıkıntı yok. Rahat çalışıyoruz. İşsizde kalmadık, parasızda kalmadık. Kendi çapımızda kavruluyoruz. 
Vatandaşlar veya çocuklar bisikletlerinde ne isterlerse ona göre tamir yapıyoruz. Bizden ne şekil bisiklet istiyorsa müşterinin isteğine göre yapıyoruz. Mesela vitesli, vitessiz, daha rahat gitsin ya da dağ bisikleti olsun, yarış tipi olsun her şekilde bisiklet tamiri yapıyoruz, çırak bulmak çok zor. 
Çırak diye bir şey kalmadı, Herkes hazır yiyici. Elimizdekilerle yetiniyoruz. Tamir dışında bisiklet kiralamamız oluyor. Genelde üniversitelilere, Askeri personele kiraladığımız bisikletler oluyor. Kiraladıkları bisikletlerle gidip gezip geliyorlar. Mesleğimizin zorlukları pek yok. Mesleğimizin her hali güzel, patlağından tut frenine kadar, akordundan tut göbeğine kadar bütün tamirleri güzel. Değişik işler olduğu için bıkmadan usanmadan yapıyorsun işini” dedi..