Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Erzincan İl Başkanlığına Zeynep Erdoğan Sarıca seçildi

CHP Erzincan İl Başkanlığının 38. Olağan Genel Kurulunda, Zeynep Erdoğan Sarıca: 147 oy alarak CHP Erzincan İl Başkanlığına seçilirken, Özkan Yılmaz ise 96 oy aldı.

CHP Erzincan İl Başkanlığının

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan İl Kongresi yapıldı. Kongrede Devlet Memurluğundan istifa edip partiye üyelik müracaatında bulunan Yalçın Tanrıverdi’nin üyelik işlemleri henüz tamamlanmadığı için adaylık başvurusu yapılan itiraz dilekçesi üzerine red edildi.

Bunun üzerine Yalçın Tanrıverdi’nin seçim listesinde yer alan Zeynep Erdoğan Sarıca CHP İl Başkanlığına aday oldu.

CHP İl Kongresinde Mevcut Başkan Erdem Topçu aday olmazken, Özkan Yılmaz ve Zeynep Erdoğan Sarıca İl Başkanlığı için aday oldular.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, Ağrı İl Başkanı Metin Çanakçı, Belediye Başkanları, Parti Yöneticileri, Delegeler ve vatandaşların katıldığı kongre Royal Kent Düğün Salonu’nda yapıldı.

CHP Erzincan İl Başkanlığı’nın 38. Olağan İl Kongresinde, İl Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri ve Genel Başkanı belirleyecek olan Kurultay Delegelerini belirlemek için 251 Delege sandık başına gitti.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Kongreyi yönetmek için Divanın oluşturuldu. Divan başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer yaptı. Kongreye katılan Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve partililerin konuşmalarının ardından son olarak Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül söz aldı. Milletvekili Sarıgül yaptığı konuşmasında; Bizim için kongre demek, demokrasi demektir” dedi 

BİZ DE DELEGENİN DEDİĞİ OLUR

CHP Erzincan il kongremizi yapıyoruz, birbirinden değerli iki aday yarışacak. İl Başkanlığımız yapan Erdem Topçu aday olmadı. Erdem Başkan onurlu, şerefli ve sorumluluk isteyen bir görevi başarıyla yerine getirdi.Hak, hukuk, adalet yolunda erdemli, ilkeli, inançlı ve yürekli bir mücadele verdi.Daima takdirle ve şükranla hatırlanacak. CHP kongrelerinde birden çok aday çıkmasını anlamayanlar var.

Çünkü onlarda demokrasi yok, onlarda bir kişinin dediği oluyor. Biz de delegenin dediği oluyor.

Bizim için kongre demek, demokrasi demektir. Biz düğün yapar gibi kongre yapar, bayrama gider gibi kongreye gideriz. Bugün burada örgütün kararına başvuracağız. Örgütün verdiği karara herkes uyacak.

SİYASETTE İKRAM OLMAZ.

Siyaset mücadele ister. Siyasette ikram olmaz.Taşıma suyla değirmen dönmez. CHP Genel başkanlığına aday olanların da delegeyi ikna etmesi lazım.  Sadece hataları ortaya koymak ikna etmeye yetmez. Siz söylemiştiniz,tamam, siz itiraz etmiştiniz,ona da tamam. Amasiz, ne yapacaksınız?Nasıl yapacaksınız? Bunları anlatmanız lazım.

CHP’YE OY VERMEYENLER SİZ GENEL BAŞKAN OLURSANIZNE YAPACAKSINIZ DA OY VERECEKLER?

Bugüne kadar CHP’nin söylemediği yeni ne söylüyorsunuz? Bugüne kadar,CHP’ye oy vermeyen seçmen siz genel başkan olursanız, CHP’ye neden oy verecek?Bunun için ne yapacaksınız? Bunları anlatmanız lazım. Kılıçdaroğlu,1.200.000 oy daha alsaydı,cumhurbaşkanı yardımcısı,bakan olacak,ne kadar CHP yöneticisi varsa, “Kılıçdaroğlu gitsin,” diyor. Hepsi sorumluluklarını ve hatalarını unutup,Kılıçdaroğlu’na yükleniyor. Can Erzincanlı buna gelemez.Bu haksızlıktır. Adil ve hakkaniyetli olmak lazım. Kemal Kılıçdaroğlu, seçimi kazanmak için gereken her şeyi yaptı. Onun için isyan ettim ve dedim ki; “Kılıçdaroğlu siz kaybetmediniz. Biz kazandıramadık. Yazıklar olsun bize!”

CHP ÖRGÜTÜ, PARTİDE BİR KARGAŞAYA İZİN VERMEZ

CHP’nin bir kargaşaya sürüklenmesininülkemize ve partimize ağır maliyetleri olur. CHP örgütüne güveniyorum.CHP örgütü,partide bir kargaşa dönemi başlatmaz. Kılıçdaroğlu önderliğinde partiyi güvenli limana götürür. Delege bilir ki,CHP’ye sahip çıkmak,Türkiye’ye sahip çıkmaktır.

SONUNA KADAR KILIÇDAROĞLU, SONUNA KADAR CHP

Zaman CHP’ne ve Kılıçdaroğlu’na sahip çıkma zamanıdır. Onun içindir kisonuna kadar Kılıçdaroğlu, sonuna kadar CHP diyoruz” dedi.

Milletvekili Sarıgül’ün konuşmasının ardından seçime geçildi. 244 delegenin oy kullandığı seçimde 1 oy geçersiz sayıldı.

CHP Erzincan İl Başkanlığının 38. Olağan Genel Kurulunda, Zeynep Erdoğan Sarıca: 147 oy alarak CHP Erzincan İl Başkanlığına seçilirken, Özkan Yılmaz ise 96 oy aldı.