Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çakır “Projelerimizi hayata geçireceğiz”

Erzincan Bağımsız Belediye Başkan Adayı Yüksel Çakır, seçim çalışmaları kapsamında Atatürk Mahallesinde mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Erzincan Bağımsız Belediye Başkan

Esnaf ziyaretlerinin ardından mahalle buluşmalarına devam eden bağımsız aday Yüksel Çakır Erzincan yapılacak olan projelerini anlattı.

Atatürk Mahallesinde mahalle sakinleri ile bir araya gelen çakır şu ifadelere yer verdi“ Erzincan için gerçekleştirmeyi düşündüğümüz sizlerle ve kamuoyuyla paylaştık istiyoruz. Artık Erzincan’da seçime giderken geleceğin Erzincan’ını kurmak için tüm bu yarış içerisinde yer alan arkadaşlarımızın siyasi partilerimizin ve adaylarının Erzincan’a dair projelerini fikirlerini düşüncelerini kamuoyuyla paylaşarak bunların vatandaşlarımız ve hemşerilerimiz tarafından değerlendirilsin. Dolayısıyla onunla ilgili herkesin görüşlerini düşüncelerini ortaya koyacağı bir ortam oluşmasına ve sizlerin desteğiyle görevi üstlenecek olan belediye başkanıyla hayata geçirmesini katkı sağlamasını diliyoruz.

Atatürk Mahallesi’nin tüm mahallelere göre ele alınması gereken farklı tarafları var çünkü Atatürk Mahallesi şehrin merkezinde yer alan bir mahallemiz. Dolayısıyla iş yerlerinin yoğun olduğu ve 13 Şubat şehir Stadı’nın yer aldığı kamu kurum ve kuruluş binalarının yine bununla birlikte çağrı merkezinin e Erzincan’daki ilim ve irfana hizmet eden yurtların yer aldığı bir tanelerin yer aldığı ve mahalle sakinlerinin hep birlikte yaşadığı mahallemiz.

Böyle olunca bir Belediye başkanlığı yapmış arkadaşınız olarak farklı bir fotoğraf çekmek istiyorum biliyorsunuz bu mahallenin dünden bugüne altyapısı ve üst yapısıyla ilgili çalışmaları sizlerin gösterdiği hoşgörü ile ve sabırla beraberce çözdük. Bu mahallede içme suyu ile alakalı, doğalgazla alakalı TEDAŞ hatlarının yeraltına alınmasını Telekom ve diğer altyapı çalışmalarına dair bizim dönemimiz ve sonrasında altyapı ve üst yapı çalışmaları tamamlandı. Burada alınan bir kararla birlikte her yerde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarına benzer bir şekilde hedeflediğimiz parsel bazlı olarak dönüşüm çalışmaları başladı devam etti ve bugün bir noktaya geldi. Dolayısıyla buradaki otopark ve otoparkla olan ihtiyaçların yönetilmesi lazım ticarethanelerin olmasından dolayı biz de temizlik hizmetleri atık yönetiminin ona göre yapılması lazım spor alanlarından olmasından dolayı mahallenin ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde şehrin tümüne hizmet verecek bir bakış açısıyla yönetilmesi lazım. Altyapısı ve üst yapısı tamamlanmış olan bu mahallede bahsettiğimiz bu çalışmaları ele alırken mahalle sakinlerinin buradaki yoğunluktan rahatsız olmayacağı belediyecilik anlayışını mutlaka tesis etmek lazım. İşte biz dünden bugüne bu planlamaları yaparken bu bahsettiğimiz bakış açısıyla belediyeciliği hem Atatürk Mahallesi’ne hem de yanı başındaki diğer mahallelere yerleştirmek üzere birçok plan ve proje yaptık.

Mahalle meclisi toplantıları ile hemşerilerimizin katıldığı karşılıklı olarak bir program çerçevesinde bu atık yönetiminin evlerde oluşturulan altyapıyla hem çocuklarımız tarafından hem bizler tarafından hem de ev sakinleri tarafından bilinçlendirme ile birlikte ayrıştıracağı bir altyapıya doğru ilerlemek zorundayız. Çünkü Erzincan dün de hak ediyordu bugün de hak ediyor yarın da hak ediyor. İstiyoruz Erzincan dünyada neyi örnek aldıysak Avrupa’daki örnek şehirlerden ne şekilde yönetiliyorsa onu hak ediyor. İnsanımız bu anlamda medeni bir noktaya ulaştığından dolayı belediye hizmetlerini rahatlıkla hedeflediğimiz şekilde hayata getirecek kent sakinleri ortaya koyacak bilinçtedir Allah’a hamdolsun.

GERİ DÖNÜŞÜM

Erzincan’da ilk adımını bizim attığımız ulaşımda kart sistemi ile insanların cüzdanlarını koydukları o kartı geliştirerek hem ulaşımda kullandıkları hem bisiklet yolları ve alt yapısının yapılmasından sonra yapılacak olan yeşil bisiklet sistemi ile elektrikli sistemlerle birlikte olacak. Zaten coğrafyası buna müsait olduğu için bisikletin yaygınlaştırılması birlikte onları da kullanabileceğimiz kartın çalışmalar tamamlandıktan sonra yüklenecek ve bu hizmetten yararlanabileceğimiz bir döngüyü oluşturmak istiyoruz. Atık sistemini de bununla birleştirerek oluşturulacak olan geri dönüşüm noktalarında teslim ettiğimizde o karta yüklenecek olan bir bedel ve parayla dönüşüme katkı sağladığınız sağlığınız bu katkılara ulaşımda ve diğer hizmetlerden kullanabileceğiniz tıpkı Avrupa’da olduğu gibi Erzincan’a İnşallah getireceğiz.

 ERZİNCAN HALK EKMEĞİ

Halk ekmeğinin artık kaçınılmaz bir talep olduğunu yüksek sesli ifade ediliyor çevremizdeki tüm vilayetlerde varsa biz de fırıncı esnafımızla konuştuk Erzincan halkının beklentilerine fırıncı esnafıyla birlikte cevap vermeye karar ver dik.

 ERZİNCAN HALK ET

Yine bu sisteme ilave olarak et süt kurumunda olduğu gibi benzer bir hizmeti halk eti alabileceği döngü kasaplarımızla beraber odamızla beraber yapacağımız çalışma ile tıpkı et süt kurumunda olduğu gibi yine kasap arkadaşlarımız reyonlarından Erzincan halk et olarak izlere ulaştıracağız İnşallah. Diye konuştu.