Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atlı Cirit 1. Lige yükselme müsabakaları Erzincan’da start aldı

2023 Hasan SAROL Sezonu Atlı Cirit 1. Lige yükselme D grubu müsabakaları 4 ilden 60 sporcunun katılımıyla Erzincan'da başladı.

2023 Hasan SAROL Sezonu

Türkiye Geleneksel Atlı Spor Federasyonu Başkanlığının 2023 yılı faaliyet programında yer alan 2023 Hasan Sarol Sezonu Atlı Cirit 1. Lige yükselme D grubu müsabakaları 06-08 Ekim 2023 tarihleri arasında Erzincan, Uşak, Manisa ve Sivas illerinden toplam 4 takım 60 sporcunun katılımları ile Erzincan Fatih Mahallesi Cirit Sahasında ilk gün müsabakaları start aldı.

CİRİT; CENTİLMENLİK MİSALİ ATA SPORUMUZDUR

Ata spora vatandaşların ilgisi her geçen gün daha da artıyor. Fatih cirit sahasında oynanan müsabakalar öncesinde cirit sporu ile ilgili bilgi veren Erzincan Albayrak atlı spor kulübünün başkanı ve cirit sporcusu Metin Albayrak, Kulüp olarak ata sporumuz cirit sporunu gelecek nesillere aktarmak, taşıyabilmek adına Erzincan’da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cirit sporu Türkiye Geleneksel Atlı Spor Federasyonu Başkanlığı bünyesinde sürdürülüyor. Cirit sporu iki takım halinde 7’şer sporcu ile oynanıyor. At üzerinde ellerinde ki cirit’i birbirlerine vurma ile atların yakalanması ile puan alınan ve hatalarda verilen cezalar ile centilmenlik adına sporun yaşatıldığı bir spor dalıdır. Birçok spor dallarında rakip sıkıştırıldığında puan alınırken cirit sporunda ise tam tersi rakip yakalandığında bırakılan centilmenlik misali ata sporumuzdur.

ERZİNCAN CİRİT SPORUNUN DUAYENİDİR, ÖRNEĞİDİR

Erzincan’da başlayan 2023 Hasan Sarol Sezonu Atlı Cirit 1. Lige yükselme D grubu yarı final elemeleri hakkında bilgi veren Geleneksel Atlı Spor Federasyonu Erzincan il temsilcisi Hayati Kızılgöz açıklamasında; Türkiye Geleneksel Atlı Spor Federasyonu Başkanlığının 2023 yılı faaliyet programında yer alan 2023 Hasan Sarol Sezonu Atlı Cirit 1. Lige Yükselme D Grubu yarı final elemeleri, Erzincan, Uşak, Manisa ve Sivas illerinden toplam 4 takım 60 sporcunun katılımı ile başladı ve 3 gün sürecek. Buraya gelen misafir takımlarımız var. Buradan seyircilerimizden ricamız takımımıza destek olsunlar, tezahürat etsinler çirkin kelimeler kullanılmasın. Takımları en iyi şekilde misafir ederek geri gönderelim. Bir çok spor dalında olduğu gibi bu spor dalında da Türkiye’ye örnek bir iliz. İlimize gelerek memnun ayrılmayan hiçbir kulüp olmadı. Erzincan ilimiz cirit sporunun duayenidir, örneğidir. Müsabakalar sonunda bir takım 1. Lige yükselecek. Tercan takımımız 1. Ligde inşallah burada ilimizi temsil eden Can Erzincan Atlı spor kulübümüzde başarılı olur ve yeni sezonda ilimizden 2 takım 1, ligde mücadele eder” dedi. Başkan Kızılgöz, cirit sporuna destek olan herkese teşekkür etti.