Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Parti Kütahya Milletvekillerinden Erzincan’ın “Yaşayan Stadyumuna” ziyaret

İçerisinde spor salonlarıyla, şehir manzaralı restoranı, alışveriş merkezi ve otoparkı ile sadece maçların oynandığı saatlerde değil, tüm zamanlarda vatandaşlara hizmet edecek 'Yaşayan stat' misafirlerini ağırladı.

İçerisinde spor salonlarıyla, şehir

Türkiye’de en son yapılan ve içerisinde ayrıca İnovasyon Gençlik Merkezi yer alan 13 Şubat Şehir Stadyumu (yaşayan Stad) özelliğini taşıyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın talimatları doğrultusunda Kütahya Milletvekilleri Erzincan 13 Şubat Şehir Stadı (Yaşayan Stad) ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere Erzincan’a geldiler.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve Erzincan AK Parti Milletvekili Süleyman Karaman tarafından misafir edilen Kütahya AK Parti Milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı,
Mehmet Demir ve Kütahya AK Parti İl başkanı Mustafa Önsay stadyumu gezerek Erzincan Gençlik Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu tarafından bilgilendirildiler.

İlk olarak Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman 27. Dönem milletvekili Burhan Çakır ve AK Parti Erzincan il başkanı Mehmet Cavit Şireci tarafından Yaşayan Stad bünyesinde yer alan İnovasyon Gençlik Merkezi gezilerek tanıtımı yapıldı. İnovasyon Gençlik Merkezi bünyesinde yer alan, Teknoloji Sınıfları, Mekanik Atölyeler,  Elektrik Atölyeleri, Sosyal Medya Atölyeleri, E Spor Atölyesi, İHA Drone Uçak Atölyesi, Sanal gerçeklik atölyesi, Robotik Kodlama gibi birçok eğitim alanı gezilere bilgilendirmelerde bulunuldu. Merkezde Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu misafir milletvekilleri ile masa tenisi ve Satranç oynadıktan sonra futbol sahasına geçildi.

ERZİNCAN’DA TÜRKİYE STANDARTLARININ ÜZERİNDE BİR STADIN OLMASI BİZİ ÇOK GURURLANDIRDI

Burada yapılan gezi ve saha ile ilgili bilgi veren Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu; Türkiye’nin en güzel yaşayan stadı burası. Gerçekten Erzincan’da Türkiye standartlarının üzerinde bir stadın olması bizi çok gururlandırdı. Stadın ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Erzincanlı gençlerimizi buraya davet ediyoruz. Burayı gördüğümüz andan itibaren şehir ile ilgili umutlarımız inanılmaz derece de artıyor. Burası bir stad değil aynı zamanda bir yaşam merkezine dönüştürülmüş, hiçbir boş alan bırakılmamış, buraya gençlerimiz ve Erzincanlı vatandaşlarımız gelerek gün boyunca istedikleri aktiviteleri yapabilir. Bugün buraya ilimie gelen Kütahya milletvekillerimizde stadyumumuzu inceleyerek kütahya iline de aynı bunun gibi modern bir stad yapmak için bizlere misafir oldular. Stadyumumuzu birlikte gezdik. Ziyaretlerinden dolayı milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Böyle yatırımların olması geleceğimiz, gençlerimiz ve çocuklarımız adına önemli diye düşünüyorum. Tensip ve talimatları bu stadyumun yapımında ve ilimize kazandırılması dolayısıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a ilimiz adına çok teşekkür ediyorum. Erzincan’ımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Yaşayan Stad büntesinde, 112×74 m ebatlarında sulu sistem alttan ısıtmalı doğal çim saha (oyun alanı 105×68 m) alttan ısıtma sistem, 11 adet asansör, 10 adet loca, 8 adet antrenman salonu, 10 adet kiralanabilir alan, Çatı katında koşu parkuru, 6 adet zemin altı depo, 605 araçlık kapalı otopark, 175 araçlık açık otopark, 12.981 seyirci kapasiteli, 24 adet mescit, 2 adet skorboard, 9 adet kamera platformu, Sporcu soyunma odaları (4 adet): (Futbol Alanında), Sporcular için wc, duş, soyunma alanı, masaj alanı ve krampon temizleme alanı içermektedir. Her soyunma odası için teknik direktör, antrenör  ve malzemeci odası da bulunmaktadır. Soyunma odası koridorlarından ulaşılabilen 50 şer m2 lik 2 adet ısınma salonu bulunmaktadır. Hakemler için stadyuma ayrı bir girişle birlikte Bay/Bayan hakemler için ayrı soyunma odaları, Sporcu revir ve doping odaları, Ev sahibi ve misafir sporcular için ayrı abdesthane ve mescitler, 55 kişilik basın toplantı salonu (servis ve ıslak hacimleri ile birlikte), Sporcu ve protokol röportaj alanları, Gözlemci, maç delege, stadyum yönetim ofisleri ve eşgüdüm toplantı salonu, 230 kişilik masalı ve masasız basın tribünü, Basın fuayesinden ulaşılan basın çalışma salonu, Akreditasyon ofisi ve foto muhabirleri odası (servis ve ıslak hacimleri ile birlikte), Tv-radyo canlı yayın odaları, Panoramik stüdyo, Stadyum müdürü, toplantı odası ve ofislerin bulunduğu stadyum yönetim bölümü, Protokol fuayesinden ulaşılan protokol ağırlama salonu (servis, ıslak hacimleri ve mescidiyle birlikte), 560 kişilik protokol ve vip tribünü, 1 adet başkanlık locası olmak üzere toplam 10 adet loca ve 244 kişilik loca tribünü, localara hizmet eden birimler ve kiralanabilir restoran alanı ile bağlantılı fuaye, Kurumsal, standart, uefaclub ve misafir seyirci olmak üzere farklı seyirci grupları için fuaye alanları ve bu alanlardan ulaşılabilen yeterli sayıda ıslak hacim, mescit, güvenlik ve revir, Doğu tribününde 56 kişilik engelli ve 56 kişilik refakatçi seyirci tribünü. Zemin katta ayrı engelli seyirci girişleri, Zemin katta batı(ana yol) ve doğu cephelerinde olmak üzere toplam 1150 m2 kiralanabilir alanlar, Ayrı çekirdekli, saha ve şehir manzaralı 500 m2 restoran alanı (loca katında), Zemin katta  ayrı girişli, 4 adet soyunma odası ve 4 adet antrenör odası bulunan  toplam 400 m2 lik 2 adet antrenman salonu, +5,00 kotunda ayrı girişli, teraslı, 2 adet soyunma odası, servis hacimleri ve yönetim ofisi bulunan toplam 800 m2lik 2 adet antrenman salonu, +10,00 kotunda ayrı girişli, şehir ve saha manzaralı, 4 adet soyunma odası, servis hacimleri ve yönetim ofisleri bulunan toplam 2000 m2lik 4 adet antrenman salonu, +15,00 kotunda kuzeyde antrenman salonundan güneyde tüm stadyum çevresi boyunca uzanan 2 kulvarlı koşu parkuru, +15,00 kotunda gerekli yerlere konumlandırılmış kamera platformları, +15,00 kotunda kuzeydoğu ve güneybatı köşelere yerleştirilmiş 2 adet skorbord bulunuyor.