Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ACAR, 20 kişilik ekip ile sel felaketinin yaşandığı İskenderun’da

EBYU ACAR Gençlik Kulübü ve Erzincan ACAR Arama Kurtarma ekibi olarak 20 kişilik akrediteli ekiple sel felaketinden sonra afet sahasında AFAD koordinesinde aktif görev almak için Hatay’da

EBYU ACAR Gençlik Kulübü

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan Erzincan ACAR gençlik kulübü arama kurtarma faaliyetlerini sel bölgesinde sürdürüyor.

Hatay İskenderun’da meydana gelen sel felaketinden etkilenen yerlerde destek ve yardımcı olmak amaçlı EBYU ACAR Gençlik Kulübü ve Erzincan ACAR Arama Kurtarma ekibi temizlik çalışmalarına öncülük ediyorlar.

Hatay İskenderun’a sel felaketinin ardından 20 kişilik ekiple faaliyetlerini sürdüren üniversite öğrencileri temizlik çalışmalarına öncülük ediyorlar.

Hatay İskenderun’a sel felaketinin ardından 20 kişilik ekiple ilk günden itibaren faaliyetlerini sürdüren öğrenciler büyük takdir topladılar.

Erzincan ACAR gençlik kulübü ve Erzincan ACAR Arama Kurtarma kulübü olarak Üniversiteye gelmiş gençlerin kendilerini geliştirmelerine yönelik aktivitelere öncülük etmek ve gerçekleştirilecek aktiviteleri geliştirmek olduğunu ifade eden ACAR Erzincan İl Başkanı Ferhat Kılıçlı; Afet ve acil durumlar için eğitim vermek ve gönüllü bireyler yetiştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Amacımız gençlerin eğitim, spor, kültür, proje gibi dallarda daha aktif olmalarını ve kendi fikirlerini korkmadan çekinmeden ortaya koyabilmeleri için çalışmalar sürdürerek bu sayede ileri görüşlü gençlik oluşumuna katkı sunmak” dedi.

Deprem, sel gibi afetlerde ellerinden geldiğince yaraları yarmaya çalıştıklarını belirten Ferhat Kılıçlı, Bizler kulüp olarak insanlarla kurduğumuz gönül bağımız farklı. Gittiğimiz yerlerde bizleri evlatları gibi sahiplenmeleri gibi bizlerde onların evlatları oluyoruz. Döndükten sonra görüştüğümüz çok vatandaşımız oluyor. Yakınlık sadece akrabalıkla olmuyor. Biz EBYU ACAR Gençlik Kulübü ve Erzincan ACAR Arama Kurtarma ekibi olarak çok büyük bir aileyiz” dedi.

Hatay İskenderun’da çalışmalarını sürdüren EBYU ACAR Gençlik Kulübü ve Erzincan ACAR Arama Kurtarma ekibine vatandaşlar çalışma ve desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.