Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3 Aralık Dünya Engelliler Gününü engelsiz kutladılar

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü tarafından il müdürlüğü bünyesinde kalan özel gereksimli bireylerin katılımı ile etkinlik düzenlendi.

3 Aralık Dünya Engelliler

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen kutlama programına Erzincan Valisi Doç Dr. Hamza Aydoğu, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, EBYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Ercan Ekinci, AK Parti İl Başkanı M. Cavit Şireci, Kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, rehabilitasyon merkezleri ve davetliler katıldı.

Program öncesinde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye salonunda hazırlanan empati parkurunu ziyaret eden Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve İl Protokolü parkurda gözleri bağlı şekilde ve tekerlekli sandalye ile parkurda ilerlemeye çalıştılar.

Ardından programa geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Serdar demirci şu ifadelerd bulundu; “3 Aralık Birleşmiş Milletler öncülüğünde Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir. Bu tarih kutlama tarihi değildir, farkındalık tarihidir. Engellilik sosyal yönleri ile her birimizi yakından ilgilendiren olumsuz etkilerini en aza indirmek için her birinizin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç duyulan toplumsal bir husustur“ dedi.
 
UNUTMAYALIM Kİ HERKES ENGELLİ ADAYIDIR

Konuşmalarını yapmak üzere sahne alan Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ise konuşmasında; Bu kararın engellilere yönelik toplumsal bilincin ve farkındalığın artırılması yönünden çok önemlidir. Ancak sadece 1 gün değil her gün Engelli vatandaşlarımızı hatırlatacak ve onların yaşamını kolaylaşacak hizmetleri sunmak sosyal devletin en temek görevidir. Devletimiz sivil toplum kuruluşları akademik camia el ele vererek, özel sektör el ele vererek fiziksel engelleri ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Unutmayalım ki herkes engelli adayıdır. AK Parti hükümetimiz sosyal devlet ilkesinin hayatın en alanında uygulamaya koymanın çabası içinde olmuştur” dedi.

Son olarak konuşmalarını yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu; Bizlere; hayatımızda ki tüm ihtişamlara rağmen mutlu olamayan bizlere, aslında mutluluğun bazen uçan bir kelebeğin kanadında olduğunu ve bunu görüp tutabilmek için de ruhumuzda ki gerçek engelleri aşabilmek olduğunu öğreten engelsiz kalplere teşekkür ediyorum. Bugün hayatımızın her saniyesinde yaşamak ihtimalimizin çok yüksek olduğu bir durum için burada bir aradayız. Engelliyiz. Engel dediğinde herkesin adına vücudumuzun veya beyninin belli bir kısmını kullanamamak  geliyor ne yazık ki,  ama asıl engelin aslında insanın kendi kendine çizmiş olduğu duvarlar olduğunu unutuyoruz.” Dedi.

Konuşmaların ardından , Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki özel gereksinimli bireyler tarafından sergilenen Oratoryo Gösterisi, Tiyatro ve Skeç Gösterisi, Müzikal Gösteri, Koro Gösterisi, Halk Oyunları Gösterisi ve Yüzüncü Yıl Marşı izleyicilerden büyük alkış aldı.