Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2023 yılı bebek ölümleri vaka sunun toplantısı yapıldı

26.03.2018 tarih ve 7 sayılı Genelgeyle Bebek Ölümleri İzleme Sistemi yürütülmekte ve sistem kapsamında Erzincan il genelinde gerçekleşen tüm ölü doğum ve bebek ölümlerinin tespit ve incelemeleri gerçekleştiriliyor.

26.03.2018 tarih ve 7

Bebek Ölümleri İzleme Sistemi ile bebek ölümlerinin tespitini sağlamanın yanı sıra her bir bebek ölümünü izleyerek, nedenini ortaya çıkarmak ve bir daha aynı nedenlerle oluşabilecek bebek ölümlerini önlemek amaçlanıyor.

Bu kapsamda İl İnceleme Kurulunda görüşülerek karara bağlanan vakalardan, belirlenen özellikli vakalar için Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi toplantı salonunda vaka sunum toplantısı yapıldı. Toplantı; Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Gülşah Taş, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Aslan İskender, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Ezgi Balkarlı ve yöneticilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

İl genelinde görev yapan Aile Hekimleri, Aile Sağlığı Çalışanları, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları ve ilgili birimlerde görev yapan; Ebe, Hemşire, Sağlık Memurları ve diğer katılımcılara İlimizin genel durumu ve bebek ölümleri istatistikleri Dr. Muhsine Adıgüzel tarafından aktarılarak, alanında uzman hekimler tarafından 4 vakanın sunumu yapıldı.

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans salonunda gerçekleştirilen tüm ölü doğum ve bebek ölümlerinin tespit ve incelemeleri konulu toplantı katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.