Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

15 Temmuz Gazisi Doğan; “bugün olsa yine giderim”

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında öğrenci olarak bulunduğu Ankara'da yaralanan Muhammed Doğan, Helikopterlerin ateşe devam etmesi nedeniyle 300-400 metre yerde sürüklendiğini, yaralandığını ve üzülmesinler diye ailesinden sakladığını söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle, 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ve gazilerle düzenlenen yemekte Sabah gazetesi muhabirine konuşan Doğan, FETÖ’nün darbe girişimi sırasında yaşadıklarını anlattı. Darbe teşebbüsünü Risale-i nur sohbetinde iken öğrendiğini Reis-i cumhurun konuşması üzerine medreseki ders arkadaşlarıyla birlikte Kızılay Meydanı’na indiğini ve burada uçakların alçak uçuş yaptıklarına, polis araçlarının tanklarla ezildiğine tanıklık ettiğini söyledi. Keza meydana çıkanların vatanperver ve Allaha imanı kuvvetli kimseler olduğunu, cesaretle darbeye karşı durduklarını gördük. 
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminden 7 yıl geçtiğini belirten Doğan, konuşmasının devamında; “Orada toplanan vatanseverlerle birlikte Genelkurmay Başkanlığı tarafına doğru gittik. Orada da tanklar geliyor, milletin üzerine yürüyordu. Hatta vatandaşlardan bazıları önüne geçip tankı durdurmaya çalışıyorlardı. Fakat yine de tankları milletin üzerine sürdüler. 5 -10 dakika da bir yaralananlar oluyordu. Gece 03.00 gibiydi. Helikopterin üzerimize ateş etmesi sonucu yaralandım. 20-30 adet şarapnel parçası gelmiş, bir tanesi leğen kemiğini kırmış. Helikopterlerin ateşe devam etmesi nedeniyle 300-400 metre yerde sürüklendik daha sonra 2-3 kişi beni kucaklayarak ambulansların olduğu bölgeye götürdüler. Tabi bu süreçte çok inayetlere mazhar olduk. 
Ayrıca Risale-i nur dersindeki Arkadaşlarımızdan 3 kişinin şehit ve birkaçının yaralanıp gâzi olduğunu söyleyen Doğan, 3 gün hastanede kaldığını, yaralandığını ailesinden yaklaşık 25 gün sakladığını durumunun düzelmesi sonrası haberdar ettiğini de ifade etti. 
Tabi bu geceden çok dersler çıkarılabilir. Örneğin vatan meselesi olduğunda kendi aramızdaki dahili ihtilafları bırakıp harici düşman defolancaya kadar ittihat etmemiz gerekiyor. Keza vatan için böyle fedakarlıklar ancak Allaha ve ahirete imanı olanlarca olduğundan bizim manevi kuvvet olan iman esaslarını hem kendimize hem de istikbalimizin teminatı olan çoçuklarımıza ehemmiyetle telkin ve takviye etmemiz gerekiyor. 
Son olarak durumunu iyi olduğunu ve 2023 yılı hac vazifesini yaparak Erzincan’a memleketine dönen Gazi Muhammed Doğan; Allah böyle hainlikleri bir daha göstermesin. Bizler o zaman ne mücadele verdiysek bugünde aynı mücadeleyi vermeye hazırız. Bu vatan bizim başka vatanımız yok. “ dedi.