Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1-7 Nisan Kanser Haftası” nedeniyle farkındalık standı açıldı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İç Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı dersi kapsamında Hemşirelik Bölümü 2. sınıf öğrencileri Ulalar Muhtarlığı Bölgesi’nde kansere yönelik farkındalık oluşturmak amaçlı stant açtı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle, toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla  EBYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Süleyman ve Dr. Öğretim Üyesi Safiye Yanmış Hemşirelik Bölümü 2. sınıf öğrencileri ile Ulalar Muhtarlığı Bölgesi’nde kansere yönelik farkındalık oluşturmak amaçlı mahalle halkına bilgilendirme yaptı.

Etkinlik kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan bilgilendirme broşürleri dağıtıldı ve kan basıncı ölçümü yapıldı.

Etkinlik hakkında bilgiler veren Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Süleyman ve Dr. Öğretim Üyesi Safiye Yanmış; “Kanser sadece dünyanın değil, Türkiye’nin de önemli problemlerinden bir tanesi. Her sene 1-7 Nisan’da kansere dikkat çekmek, vatandaşı bilgilendirmek üzere stantlar açarak vatandaşları bilgilendirerek el broşürleri dağıtıyoruz. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak vatandaşlarımız bilinçlendirme programları yapıyoruz. Bugün de Ulalar Muhtarlığı bölgesinde bu standı açtık”

Ulalar Muhtarı Yaşar Kırkgöze, Muhtar Azası Kenan Sağkal ve Ulalar Toplu Konutları Site Yöneticisi Emrah Kılıç’ın da katılım sağladığı stant bölge halkı tarafından oldukça rağbet gördü.