Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sanatı İle Büyülüyor

Erzincan Saat Kulesi arkası Barış Manço Parkı içerisinde bulunan Erzincan Belediyesi tarafından yaptırılan yaklaşık 55 esnafın bulunduğu Ramazan ayı süresince vatandaşların hizmetinde olacak Yerel Ticaret Fuarı’nın açılışı yapıldıktan sonra hizmet vermeye başladı.

Erzincan Saat Kulesi arkası

Haber Hasan Çakmak

Yerel Ticaret Fuarı’nda il dışından gelen esnaflar yöresel ürünlerini Erzincanlı vatandaşlara tanıtmaya devam ederken Erzincanlı esnaflardan Cam işleme ustası İbrahim Ballan cam bardak ve farklı ahşap malzemeler üzerine yaptıkları işlemler ile dikkat çekiyor.

İşleme ustası İbrahim Ballan yapmış olduğu iş ile ilgili olarak verdiği bilgilerde; “Cam ve Ahşap üzerine müşterilerimizin istedikleri şekli ve ismi yazdırıyoruz. Bu işe Bir hobi olarak başladığını belirten Ballan şimdi ticarete dönüştürdük. Türkiye’nin her bir yanını geziyoruz. Fuarlar, açılışları dolayarak sanatımızı sergiliyoruz. Ramazan ayında birçok büyük şehre giderek orada ki vatandaşlarımıza sanatımızı gösteriyoruz. Cal işlemenin yanında ahşap üzerinde de ekstra çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Erzincan Belediyesi tarafından Ramazan ayı münasebetiyle Erzincan Saat Kulesi arkası Barış Manço Parkı içerisinde açılan ve farklı illerden gelen 55 esnafın hizmet verdiği “Yerel Ticaret Fuarında çam işleme ustası İbrahim Ballan, Türkiye’de bu işi yapan 3 kişiyiz bu bir cam sanatı istenilen isimi deseni bardak üzerine yazıyoruz. Yaklaşık 35 yıldır bu işle uğraşıyorum ben bu sanatı Erzincan’ da öğrenmiştim asıl işimiz işlemecilik hobi olarak başladım sonra böyle ticarete döndü dedi

Cam İşleme Ustası Ballan, Türkiye’de her yeri geziyorum böyle fuarlara gidiyorum. Bu sanatı bizden sonraki nesil bilmeyecek çünkü öğrenen kimse yok herhangi bir çırak filan yok bu işi öğrenmesi için canı gönülden istemesi lazım bu mesleği sevmesi lazım ve sabırlı olmalı” dedi.

Ballan, daha sonra yaptığı işi bir bardak üzerine gerçekleştirdiği işlemle vatandaşlara ve müşterilerine gösterdi.