Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Aydoğdu; “Erzincan Türkiye’nin huzurun başkenti olsun”

Basın Mensupları ile kahvaltı programında bir araya gelen Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu göreve başladığı 5 aylık süreci değerlendirerek, biz istiyoruz ki Erzincan Türkiye’nin huzurun başkenti olsun.”

Basın Mensupları ile kahvaltı

Özel bir salonda basın mensuplarını ağırlayan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, yaptığı konuşmasında; Biz Erzincan’a geleli 5 ay oldu. Erzincan bu anlamda Türkiye’ye modern olacak bir şehir. Hem huzur anlamında bir terapi merkezi olabilir. Sayın valim burada da eksiklikler var arkadaşlar hayatta bu hayatta yaşıyorsak eksikliği olmayan hiçbir şey yok. Ama Erzincan sakin huzurlu doğası ile enteresan bir şeydir. İnsanı dinlendiren bir şeydir.  Onun için bu şehirde biz geldiğimizde eğitim, kültür, gençlik projeleri, doğa sporları, çevre ve sürdürülebilirlik, istihdam ve ekonomik gelişme, yerel basınla bütünleşme,  şeffaflık ve iletişim, toplumsal katılım, yenilikçi projeler, teknoloji ve dijitalleşme, kadın ve Genç Girişimciler gelecek vizyonu, ortak çalışma kültürü, güvenlik konularında biz başlıklar oluşturduk. “ dedi.

ERZİNCAN TÜRKİYE’NİN HUZURUN BAŞKENTİ OLSUN

Vali Aydoğdu; “Güvenlikte de 1 asayiş olayları, 2 organize suçlar, 3 göç ve bizim en temel ilkelerimizden biriside uyuşturucu ile mücadele.  En güzel şey şu Erzincan’la ilgili burada organize bir suç örgütü yok. Adli suçları var. Yani günlük tartışıyor insanlar. Hırsızlık oluyor. Erzincan’da hem jandarmada hem de polis merkezinde suçları aydınlatma oranımız yüzde 99,9. Şimdi bir proje yapıyoruz. İnşallah size duyuracağız.  Erzincan’ı Türkiye’de suçun hiç işlenmediği bir şehir haline getirebilir miyiz? Erzincan halkı bize o öz güveni vermezse, bu cümleyi kurmamız çok zor olur. Biz istiyoruz ki Erzincan Türkiye’nin huzurun başkenti olsun.”

Önceliklerden birisinin eğitim olduğunu söyleyen Vali Aydoğdu;  Aksaray Milli Eğitim Müdürümüz Hacı Ömer Bey buraya geldi. Biz şuanda ajansla karakter eğitimi diye bir protokol imzaladık. Biz bunu Türkiye’de ilk kez Aksaray’da yapmıştık.  25 tane değerimizi ana okuldan başlayarak çocukların da öğreteceğiz. Yaşayarak öğrenecek çocuklar. Yani çocukların akademik eğitimi ile birlikte değerler eğitimi de çok önemli. Ben bunu çok önemsiyorum.

Vali Hamza Aydoğdu’nun konuşmasının ardından Kurum müdürleri yapmış oldukları çalışma ve projeler hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.