Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

UMRE ödülü kazanan KYK Yurt Öğrencileri için tören düzenlendi

Erzincan İl Müftülüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda kalan öğrenciler arasında UMRE ödüllü “Hadislerle onu anlamak” konulu gençlik bilgi yarışması ödül töreni yapıldı.

Erzincan İl Müftülüğü ve

Erzincan İl Müftülüğü Konferans salonunda gerçekleştirilen programa Vali Aydoğdu’nun yanı sıra Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Diyanet İşleri Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Müdürü Murat Demir, Erzincan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, Erzincan İl Müftü Vekili Gökhan Badem, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program daha sonra Piri Sami Yurt Müdürlüğü İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden hafız Ömer Kartal Kur’a-ı Kerim Tilaveti ve Şiir dinletisinin ardından sinevizyon gösterisi ile devam etti.

UMRE ödülü kazanan KYK Yurt Öğrencileri için tören düzenlendi
UMRE ödülü kazanan KYK Yurt Öğrencileri için tören düzenlendi
UMRE ödülü kazanan KYK Yurt Öğrencileri için tören düzenlendi

Programın açılış konuşmasını yapan Erzincan İl Müftü vekili Gökhan Badem; Bizler gençlerimizin Peygamberimizi(S.A.V) tanıyabilmeleri için bu yarışma ile bir nebze de olsa katkı sunmaya çalıştık. Bizlerin bu katkıyı sağlamamızda destek olan herkese ve her kesime teşekkür ediyorum” dedi. Kısa bir teşekkür konuşması yapan Gençlik Spor İl Müdürü Burak Mumcu’nun ardından konuşan Diyanet İşleri başkanlığı gençlik hizmetleri müdürü Murat Demir, Kaybedeni olmayan ve herkesin kazanmış olduğu bir yarışma içerisine girdiniz. “Onu Anlamak Yarışması” Onu anlayanın hayatı güzelleşir, onu anlayanın Ahreti güzelleşir. Allah hepinizin iki cihanını güzel eylesin” dedi.

Ardından konuşmasını yapan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, yarışmada emeği geçenlere teşekkür etti. Gençliğimizi sağlıklı bir şekilde yetiştirdiğimizde Ülkemizin de geleceğini sigortalamış olacağız. Bunun için manevi değerlerle bezenmiş, büyütülmüş gençlik ülkenin sağlam temellerini oluşturduğu için tekrar tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Çok anlamlı ve güzel bir program olması hasebiyle işlerini bırakarak sadece bu programa katılmak için geldiğini söyleyerek konuşmasını yapan Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül; inançsız insan boş bir kütüğe benzer, Rabbim bizleri inancımızdan geri koymasın. Peygamber Efendimizin hep öğretileri dünyada dinlense savaş olmaz barış olur, huzur olur ve mutluluk olur. Belediye başkanlığı dönemimde tam 3 bin 814 kişiyi umreye gönderdim. Ülkemize ve tüm dünyaya Peygamber Efendimizin kültürü hakim olsun, Mevlan’a hazretlerinin kültürü hakim olsun Hacı Bektaş-i efendimizin kültürü hakim olsun diyerek konuşmasını tamamladı.

Programda son olarak konuşan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ise, Peygamber efendimizin hayatından örnekler verdiği konuşmasında; “Peygamber efendimiz yaşamadığı hiçbir şeyi karşısındaki insanlara söylememiştir. O bir model ve rehberdir. Merhamette, şefkatte, iyilikte, mütevazılıkte bir modeldir. Onu geçmek mümkün değildir. Biz şunu düşünmeliyiz. Bu yolda ne yapabiliriz, gücümüz neye yetebiliyor, o hedefte ilerleyeceğiz.” dedi

Konuşmasının devamında, gençlerimize güvendiğini belirten Vali Aydoğdu, “Sizler, Alem-i İslam’a bayraktarlık yapan necip Türk Milleti’nin kahraman evlatlarısınız. İnşallah bu coğrafyada al bayrağımızın altında yetişen gençlerimiz dini değerlerini de milli değerlerini de en güzel şekilde öğrenerek tüm dünyaya rol model olacaktır. Yarışmaya katılan tüm gençlerimize teşekkür ediyorum. Biz sizlerle birlikte güzeliz, sizinle birlikte Erzincan’da çok güzel işler yapacağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından program, dereceye girenlere ödülleri Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Yarışmada 1.olup UMRE ÖDÜLÜNÜ almaya hak kazananlar: – Faruk Duman, Ümit Oğuz, Feyzanur Ören, Kader Arslan, Sedef Tosun ve Zehra Yayla

Yarışmada 2.olup ve 12 bin TL kazananlar: – Ahmet Bulut, Hatice Gürbüz, Sümeyra Başkalene, Sena Hilal Çelik, Kübra Furuncu ve Ahmet Akış

Yarışmada 3.olup ve 6 bin TL kazananlar: Mehmet Varlı, Gurbet Özdoğan, Özgür Ertunç, Emine Umut, Duygu Akbaba ve M Ahmet Yeşilgül’den oluştu.