Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Topluma Hizmet Uygulaması” dersi kapsamında öğrencilerden Valiliğe ziyaret

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü akademisyen ve öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında başlattıkları projeler için Erzincan Valiliğine ziyarette bulundu.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencilerinden bir grup “Topluma Hizmet Uygulaması” dersi kapsamında planladıkları projelerini paylaşmak üzere, dersin yürütücü hocalarından Dr. Öğretim Üyesi Gülsün Gündoğdu Doğanay ve Öğretim Görevlisi Çiğdem Kaya Bağdaş ile birlikte Erzincan Valiliğine ziyaret gerçekleştirdiler.

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi, öğrencilerin toplumsal duyarlılık ve farkındalık, işbirliği, dayanışma, etkili iletişim ve öz değerlendirme becerilerini desteklemek amacıyla toplumsal bilincin uygulamalı olarak kazandırıldığı bir derstir. Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi ile hizmet götürülmesi hedeflenen kişiler; Muhtaç ve Yoksullar, Engelliler, Yaşlılar, Çocuklar, Gençler, Kadınlar, Mahkûmlar, Mülteciler ve Göçmenlerdir. Konu olarak kapsama giren diğer konular ise, insan hakları, hayvan hakları ile çevre ve kültürel mirastır.

Dersin yürütücü hocalarından Dr. Öğretim Üyesi Gülsün Gündoğdu Doğanay ve Öğretim Görevlisi Çiğdem Kaya Bağdaş “Yerelde toplumun ihtiyaçlarını ve önceliklerini gözeten,  etkin ve sürdürülebilir toplumsal katkı faaliyetlerini gerçekleştirmek için “Toplum Eğitimi”, “Akranımdan Öğreniyorum”, “Çevre Bilinci”, “Sosyal Sorumluluk -Çağın Gereksinimleri”, “Hemşireliği Görünür Kılma”, “Hemşireliği Güçlendirme” ve “Değerler” başlıkları altında planlanan projelerden; Erzincan Valiliği AR-GE Birimi ile işbirliği içinde gerçekleştirilecek.  “Atma Değere Dönüştür”  Güçlü Aile Güçlü Toplum” “Güvenli ve Sağlıklı Çocuk” “Milli Vefa”, “Değerler Parkı”  ve “Kuşaklararası Aktarım” başlıklı projeler üzerinden konuşularak öğrenci fikirlerinin olgunlaştırıldığını belirttiler.

Öğrenciler ve proje yürütücüsü öğretim elemanları projelerine destekleri nedeniyle Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Mehmet Emre Canpolat, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın levent ve İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal’a teşekkür ettiler.