Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EBYÜ’ de GYBK Bilişim Zirvesi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Genç ve Yenilikçi Beyinler kulübü tarafından organize edilen ve 3 gün sürecek olan panelde Havelsan, Tusaş, Isısan, Trendyol, Getir, Teknasyon ve Altogic firmalarından konuşmacılar misafir oldu.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Erzincan’da Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen “2022 GYBK Bilişim Zirvesi” açılış programı ile başladı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap kongre ve kültür merkezinde Genç ve Yenilikçi Beyinler kulübü tarafından düzenlenen panelde siber güvenlik ekipleri bilgilendirmelerde bulundu.

Açılış konuşmalarını yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Genç ve Yenilikçi Beyinler kulübü başkanı Furkan Bitik yaptığı konuşmasında, “Kulüp olarak kendi imkanlarımızı kendimiz oluşturmak için bilişim sektörünü Erzincan’a üniversitemize getirdik. İlk kez düzenlenen bu etkinliğimizi bizden sonraki arkadaşlarımızın devam ettirmelerini ve geleneksel hale getirmelerini temenni ediyor hoş geldiniz diyorum” dedi.

Ardından konuşan ve panel ile ilgili bilgi veren Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekan yardımcısı ve Genç ve Yenilikçi Beyinler kulübü Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Funda Akar konuşmasında, “Genç ve Yenilikçi Beyinler Kulübünün düzenlemiş olduğu Bilişim Zirvesine hoş geldiniz. Benzer organizasyonları daha önce yapmış olan arkadaşlar bilirler. Öncesinde uzun bir hazırlık dönemi ve son günlerdeki yoğun çalışmalar ile epey yorucu bir süreçtir. Bugün bu güzel/yoğun katılımı gördüğümüzde tüm yorgunluğumuzu unuttuk diyebilirim. 2015 yılında kurulan kulübümüz Bilim ve teknoloji, kişisel gelişim, kariyer, girişimcilik, yenilikçi, sosyal ve kültürel alanlarda birçok etkinlik düzenlemiş, diğer üniversite ve kuruluşlar tarafından organize edilen konferanslara da Rektörlüğümüz desteğiyle katılım sağlamıştır. Bu vesile ile kulüp faaliyetlerini desteklediğinden dolayı Rektörlüğümüze kulüp akademik danışmanı olarak şahsım adıma ve kulüp üyelerimiz adına teşekkürü bir borç bilirim.

PANDEMİ süreciyle, bilişim sektörü hayatımızda birçok alanda değişiklikler ve yenilikler getirmiştir. Örneğin; e-devlet uygulamasını kullanmayan birçok vatandaşımız yaşanan bu süreçte oluşan ihtiyaçtan dolayı e-nabız ve hayat eve sığar gibi bilişim uygulamalarını kullanmıştır. Özellikle eğitim alanında tüm üniversiteler ve milli eğitim bakanlığı bilişim alt yapılarını geliştirerek uzaktan eğitim modeline geçmiştir. e-ticaret kullanımı yüksek oranda artmış buna bağlı olarak ONLİNE alışveriş ve sipariş iş modelindeki firmalara yönelik yatırımlar ve dolayısıyla alandaki istihdam dünya genelinde büyük bir hızla artmıştır. Tüm bu uygulamaların kullanılabilmesi için arka planda çok büyük yazılım ve donanım alt yapısına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sebeple gelecekte istihdam kaygısı en az olan meslek alanlarından en önemlilerinden biri de bilişim sektörüdür. Bu yüzden siz değerli öğrencilerimizin sektörde kariyer sahibi olabilmeniz için sadece üniversitelerde aldığınız eğitimle yetinmeyip, alanınızda düzenlenen etkinlikleri yakından takip ederek katılım sağlamanız ve böylece kişisel birikim ve yetkinliğinizi arttırmanız önem arz etmektedir. Etkinliğimizin herkes için verimli olmasını dilerim. Tekrar yoğun katılımınızdan dolayı teşekkür eder bundan sonraki yıllarda düzenleyeceğimiz etkinliklerde görüşmek üzere saygılar sunarım” ifadelerine yer verdi.

13-14-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen panel de Teknasyon, Workshop, Go Workshop,Trendyol, Spacewalker, Strxeye, İt Manager-Microsoft MVP, Sotware Developers-Google Developers Groups gibi yazılım özellikli firmalardan katılan konuşmacılar tecrübe ve deneyimlerini öğrenciler ile paylaştı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap kongre ve kültür merkezinde 2. Ve 3. Gün programlarında Bir yazılım serüveni, Yazılım İşi İnsan İşi mi?  Bilişimde Kadın Paneli konularından uzman konuklar tarafından sunumlar ile devam etti.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Genç ve Yenilikçi Beyinler kulübü tarafından organize edilen panelde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap kongre ve kültür merkezi fuaye alanında farklı firmalar tanıtımını yaparken panele katılan katılımcılara panel sonunda kura ile belirlenen talihlilere farklı hediyeler verildi.

EBYÜ Genç ve Yenilikçi Beyinler Kulübü tarafından düzenlenen “2022 GYBK Bilişim Zirvesi” açılış programına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. M. Fatih Ertugay, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, Erzincan il Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Baran, Genç ve Yenilikçi Beyinler Kulübü Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Funda Akar, akademisyenler, Genç ve yenilikçi Beyinler Kulübü üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.