Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tanrıverdi; Erzincan’daki seçim sürecini değerlendirdi

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Yerel Seçimler öncesi değerlendirmelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan İl Başkan Vekili Yalçın Tanrıverdi, Biz sahada adaylarımızla beraber çıkacağız, çalışmalarımızı yapacağız ve seçimi kazanma konusundaki iddiamızı ortaya koyacağız” dedi.

31 Mart 2024 tarihinde

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan İl Başkan Vekili Yalçın Tanrıverdi, yerel seçimler yaklaşırken, Erzincan’daki seçim sürecini değerlendirdi. Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan İl Başkanlığı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tanrıverdi şu ifadeleri kullandı;

“Şu anda Partimize resmi başvuruda bulunan iki arkadaşımız var. Başvuru yapmayı düşünen birkaç arkadaşımızla da görüşmelerimiz devam ediyor. Biz Genel Merkezimizle beraber, adayımızı çok güçlü bir anket ve temayül yoklaması çalışması yaparak, bu dönem adayımızı belirleyeceğiz. Erzincan’da yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi için şöyle bir algı yaratılmış, “CHP’nin Erzincan yerelinde Belediye Başkanlığını alma şansı yok. Bu yüzden herhangi bir yakın gördüğümüz adaya oy verelim.” Şeklinde seçmen bazında bir algı oluşmuş. Biz şu anda vatandaşlarımıza şunu anlatıyoruz ve rakamda veriyoruz; Yani bugün AK Parti’nin Erzincan yerelinde Belediye Başkanlığı için aldığı oy oranı 38 bin civarında, bizim oyumuzda 32 bin civarında. Cumhur İttifakı’da bunun farkında olduğu için seçime de tek aday ile girme kararı aldılar. Biz bunu seçim seyri açısından problem olarak görmedik. Biz sahada adaylarımızla beraber çıkacağız, çalışmalarımızı yapacağız ve seçimi kazanma konusundaki iddiamızı ortaya koyacağız. İlerleyen dönemde de bu süreçle ilgili daha ayrıntılı bir açıklama yapacağız.”

OCAK AYI SONUNDA ADAYIMIZ NETLEŞMİŞ OLUR

Aday Adayı açıklamaları sürerken adayın ne zaman belli olacağı konusuna da değinen Tanrıverdi, Belediye Başkan Adayının Ocak Ayı sonunda belli olacağını söyledi. Konuyla ilgili konuşan Tanrıverdi şu ifadelere yer verdi; “Sürecin işlenmesi amacıyla da bizim adayımızın belirlenmesi, Ocak Ayı’nın sonunda netleşmiş olur. Şu anda Erzincan’daki bütün siyasi partilerin aday adayları ve adaylarını takip ediyoruz. Biz de arkadaşlarımızla beraber 31 Ocak’a kadar netleştirmiş olacağız.”

Yerel ittifak anlamında da görüşmelerin sürdüğünü belirten Tanrıverdi şu ifadeleri kullandı; “Yerel anlamda ittifak yapabilme konusunda arkadaşlarımızla görüşüyoruz. 5 tane bileşen partimiz var, bununla ilgili belki İYİ Parti bizimle hareket etmeyebilir, Genel Merkez alınan bir karar doğrultusunda. Bize ise Genel Merkezden gelen bir talimat var; “yerelde ittifak yapmak istediğiniz partilerle durum nedir?” diye. Biz de görüşmelerimizin devam ettiğini kendilerine bildirdik. Diğer Siyasi Partilerin de alacağı karar doğrultusunda böyle bir ittifak kurulmasından, Cumhuriyet Halk Partisi olarak ciddi anlamda memnun oluruz.”

ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM

Basın mensuplarının sorularını yanıtlamaya devam eden Tanrıverdi, “Aday olacak mısınız?” sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi; “Sizler de biliyorsunuz, burada bir kongre süreci yaşandı ve bununla ilgili Genel Merkez’den buraya bir heyet geldi. Onların burada düzenlemiş oldukları raporda, Genel Merkez’e; “Yalçın Tanrıverdi aday olursa, Erzincan’da her kesimden oy alır ve ciddi bir oy alır. Ayrıca Erzincan ilinde Yalçın Tanrıverdi’ye il genelinde de bir teveccüh var denildi. Belediye Başkanlığı seçimini bu isimle kazanabiliriz gibi bir rapor düzenliyorlar. Bunu da sağ olsunlar Genel Başkanımız ’da bizimle paylaştı. Aday olma konusunda bize böyle bir teklifte bulunuldu ama şu anda çok değerli adaylarımız var. Benim ismim çok gündemde değil ve çok aday olmayı düşünmüyorum. Bu adaylarımızla birlikte biz yol yürüyeceğiz ve Allah’ın izniyle Erzincan’da sosyal demokrasiye yakışır şekilde, projelerimizle ilerleyen dönemlerde adaylarımızla beraber yürümeyi düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.