Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarıgül; Sözleşmeli Vatan Savunması Olmaz

TBMM de konuşan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Sözleşmeli vatan savunması olmaz diyerek Uzman Çavuşların kadroya alınması gerektiğini söyledi.

TBMM de konuşan CHP

UZMAN ÇAVUŞLAR KADROYA ALINSIN

Irak’ın Kuzey’inde bölücü terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Yurdumuza şehit cenazeleri geliyor, evlere ateş düşüyor, içimiz yanıyor. Görüyoruz ki şehit uzmanlarımız, sözleşmeli erlerimiz, sıvasız hanelerin, kerpiç evlerin çocuklarıdır. Vatan için, bayrak için bedel ödeyen yurdu yaşatmak için can veren kahramanlardır.

SÖZLEŞMELİ VATAN SAVUNMASI OLMAZ

Bu kahraman uzman çavuşların, bu yiğitlerin TBMM’den kadro beklentileri var.

Söz verildiği halde yıllardır yerine getirilmedi. Milletvekilliğim öncesinden başlayarak uzman çavuşlarımızın bu taleplerini hep gündeme getirdim, takip ettim. Milletvekili olduktan sonra 31 Ağustos 2023 tarihinde bir kanun teklifi verdim. Kadroya alınmalarını istedim. Kanun teklifim ilgili komisyondadır.

Sözleşmeli vatan savunması olmaz, bu teklifimin yasalaşması ve uzman çavuşların acilen kadroya alınması lazım.

BELEDİYE ŞİRKETLERİNDE ÇALIŞANLAR KADROYA ALINMALIDIR

Belediye başkanlığı yapmış bir siyasi olarak, belediyelerde çalışan şirket işçilerimizin durumunu iyi biliyorum. Belediye şirket işçileri, tıpkı kadrolu belediye çalışanları gibi kamu hizmeti veriyorlar. Ama kadrosuz güvencesiz çalışıyorlar. Belediye şirketlerinde çalışan belediye işçileri sürekli işçi kadrolarına alınmalı ve bu adaletsizlik bir an önce giderilmelidir” ifadelerini kullandı.