Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarıgül; . Kader mahkûmlarına Cumhuriyetimizin 100. yılında bir şans vermemiz gerektiğine inanıyorum

Erzincan Ceza İnfaz Kurumları kampusu önünde basın açıklamasında bulunan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül; Cumhuriyetin 100’ncü yılında mahkûmlara af talebini dile getirdi.  

Erzincan Ceza İnfaz Kurumları

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Erzincan Cezaevi önünde, mahkumlar için af düzenlemesi yapılması gerektiğini belirterek, “Benim vicdanlı devletim, benim adaletli devletim, inanıyorum ki Cumhuriyetimizin 100. yılında toplumsal barış için, kardeşlik hukuku için geniş kapsamlı bir af çıkaracak ve kader mahkumları da aileleriyle ve toplumla buluşacak. Kader mahkûmlarına Cumhuriyetimizin 100. yılında bir şans vermemizi şart olarak görüyorum” dedi.

Yaptığı basın açıklamasında cezaevinde bulunan mahkumlara Af talebini dile getiren Milletvekili Sarıgül, “Erzincan cezaevinin önünden cennet vatanıma sesleniyorum. Pandemi koşulları nedeniyle hızlı yargılamalar oldu ve gözden kaçan bazı konular oldu. Özellikle binlerce gencimiz uyuşturucu batağıyla karşı karşıya kaldı ve ne yazık ki bu gençlerimiz şu anda kader mahkumu durumunda. Cezaevlerinde dünyaya gelen iki binin üzerinde çocuğumuz var, daha yaşamla tanışamadılar. Cezaevinin dışında binlerce çocuğumuz var, annelerini babalarını ne yazık ki göremediler. Benim vicdanlı devletim, benim adaletli devletim, inanıyorum ki Cumhuriyetimizin 100. yılında toplumsal barış için, kardeşlik hukuku için geniş kapsamlı bir af çıkaracak ve kader mahkûmları da aileleriyle ve toplumla buluşacak” dedi.

Sarıgül, kader mahkûmlarına bir şans verilmesi gerektiğini ve bu talebinin siyasi olmadığını belirterek, “Kader mahkumlarına Cumhuriyetimizin 100. yılında bir şans vermemizi şart olarak görüyorum. Bu talebimiz siyasi bir talep değil, vicdani bir taleptir. Kader mahkumlarının büyük bir beklentisi var, bu beklentiye hep birlikte, bütün siyasi partiler bir araya gelerek, inşallah kader mahkumlarını toplumla bir araya getiririz. O nedenle çocuklar için affet Türkiye’m, anneler için affet Türkiye’m, babalar için affet Türkiye’m. Cumhuriyetimizin 100. yılında kardeşlik hukuku için affet Türkiye’m. Benim vicdanlı devletim, parlamento açıldığında bütün siyasi partilerle görüşerek, kardeşlik hukuku ve toplumsal barış affını çıkarmak için elimizden gelen büyük çabayı göstereceğiz. Kader mahkumlarına Cumhuriyetimizin 100. yılında bir şans vermemiz gerektiğine inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

HAKSIZCA VE ACIMAZSIZCA ELEŞTİRİLER YAPILIYOR

Basın mensuplarının parti ile ilgili sorularını cevaplayan Milletvekili Sarıgül; “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na genel seçimler sonrasında gerek 6’lı masa gerekse parti içerisinden birçok konularda çok haksızca ve acımazsızca eleştiriler yapılıyor. Birlikte konuşulan bütün laf ve kelimeler bazen sorunlu ve problemli olduğuz zaman onlar kesinlikle ortaya çıkmaması gerekir. Genel başkan Kılıçdaroğlu’na birçok yerden birçok şey söyleniyor ama kılıçdaroğlu’nun dik duruşu, merhametli duruşu, adaletli duruşu, devlet adamı duruşu gerçekten herkese örnek olması gerekir. O kadar çok konuşma olmasına rağmen Kılıçdaroğlu geçmişte yaşadığı güzel günlerde konuşulan hiçbir şeyi kamuoyu ile paylaşmıyor. Buda Genel Başkanını ne kadar omurgalı, ne kadar dik duran ve nasıl bir devlet adamı olduğunun en önemli göstergesidir” dedi.