Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlık bilinçlendirme standına vatandaşlardan yoğun ilgi

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafında Dörtyol da açılan stantta vatandaşlara anne sürü, emzirme, obezite ve meme kanseri konularında broşür dağıtarak bilgilendirmelerde bulundular.

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği standı ziyaret eden Erzincan il sağlık müdürü Dr. Cihan Tekin açılan stant ve günün önemi konusunda açıklamalarda bulundu.

KADINLARA YÖNELİK OLARAK BİLGİLENDİRME YAPARAK FARKINDALIK ORTAYA KOYMAYA ÇALIŞIYORUZ

İl Müdürü Dr. Cihan Tekin burada yaptığı değerlendirme konuşmasında; Bu ay içerisinde hem meme kanseri konusunda bir farkındalık ayı. Aynı zamanda da anne sütü ve önemi hakkında anne sütü ve emzirmenin önemi hususunda müdürlüğümüz ekipleri bir stant açtılar. Burada hem obezite ile mücadele, sağlıklı yaşam, hastalıklarla mücadele, meme kanseri ve farkındalık aynı zamanda emzirme konusunda vatandaşları bilgilendirme noktasında ekiplerimiz bir hazırlık süresi geçirdiler. Bu kapsamda Dörtyol Cumhuriyet Meydan’ında kadınlara yönelik olarak bilgilendirme yaparak farkındalık ortaya koymaya çalışıyoruz. 

ANNE SÜTÜ ÇOK ÖNEMLİ

Anne sütü gerçekten çok önemli, niçin önemli, çocuğumuzun psiko sosyal gelişiminden, fiziksel gelişimi, mental gelişimine çok ciddi önemi olan ve emsali bulunmayan bir ürün, aynı zamanda ekonomik ve sürekli halde kullanılabilinen bir ürün. Dolayısıyla bunun öneminin vatandaşlara özellikle kadınlara anlatılmalı çünkü maalesef son zamanlarda estetik kaygılardan tutunda farklı kaygılara kadar maalesef 2 aylık emzirmeden sonra genelde bırakabiliyorlar ve farklı ürünlere geçebiliyorlar. Biz özellikle ilk 6 ay hatta mümkünse 2 yaşına kadar çocuklarını emzirmelerini annelere öneriyoruz. İlk 6 ay anne sütü ardından takviyeli gıdalarla anne sütünün devamı da bizler için önemli. Burada bunu vatandaşlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. Bu ay aynı zamanda meme kanseri farkındalık ayı. Özellikle 40-65 yaş arası tüm kadınlarımızın yılda bir kez kendi kendilerini 2 yılda bir de memografi çekilmesi suretiyle meme kanseri konusunda bilinçlendirilmeleri, meme kanserine yakalanmama noktasında çaba sarf etmeleri bizlere yardımcı olmaları gerekiyor. Aynı zamanda bu ay dünya yürüyüş günü. Buna bağlı olarak obezite ile mücadele, sağlıklı fiziksel yaşam konusunda ekiplerimiz broşürler ile birlikte açılan standımızda vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye çalışıyorlar. Buradan tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyorum” dedi.

Gün içerisinde açık olan standı gezen vatandaşlar yapılan uygulama ve bilinçlendirme dolayısıyla Sağlık il müdürlüğü ekiplerine teşekkür etmeyi ihmal etmediler.