Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ne Kadar Fazla Kan O Kadar Fazla Can

Erzincan'da Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü etkinlikleri kapsamında en fazla kan bağışında bulunan gönüllüler ödüllendirildi. En fazla kan veren gönüllüler altın, gümüş ve bronz madalya ile ödüllendirildiler.

Erzincan'da Dünya Gönüllü Kan

Erzincan’da özel bir salonda gerçekleştirilen madalya töreni programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Programın açılış konuşmalarını yapan Erzincan Kan merkezi müdürü Dr. Ertuğrul Erdemir konuşmalarında; “Kan bağışları ile birçok hayat kurtaran değerli kan bağışçıları bu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim dedi. Erdemir konuşmasının devamında; “Çok büyük bir Kızılay ailesinin bir mensubu olmaktan dolayı çok mutluyum. Sizlerde bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadınız.

Türk Kızılay’ının bu yolculuğunun 2006 yılında başladığını belirten Dr. Erdemir, 2006 yılında 300 Bin ünite ile başlamışken bu 2019 yılında 2 Milyon 270 Bin ünite olarak hedef belirlediklerini söyledi. Bunlar siz değerli kan bağışçılarımızın sayesinde oluyor. Bu konuya TUBİTAK projesi de dâhil oldu. Bu konuda Binin üzerinde nakil söz konusu oldu” dedi.

Daha sonra konuşmalarını yapan Doğu Anadolu Kan Merkezi Müdürü Dr. Abdullah Üzer konuşmalarında; “Bugün burada toplanmamıza vesile olan çok değerli gönüllü kan bağışçılarımız madalya törenimize hepiniz hoş geldiniz. Bu ülkemizin en önemli görevlerinden bir tanesi Bizler de Türk Kızılay’ı olarak 2006 yılında Gönüllü kan verme projesi kapsamında Sağlık bakanlığımız bu görevi Türk Kızılay’ına verildi. Bizlerde Türk Kızılay’ı olarak seve, seve yerine getiriyoruz. 2006 yılın da bu göreve başladığımız da 300 Bin ünite gibi bir kan bağışını Türkiye genelinde toplayabiliyorduk. 2018 yılı itibariyle yaklaşık 2 Milyon 500 Bin ünite üzerinde kan bağışı topladık. Büyük çalışmalar neticesinde bu rakamlara ulaştık.

Bu toplanan kanlarımızın büyük çoğunluğunu Türk Silahlı Kuvvetlerimizden sağlandığını belirten üzer, bu güne gelmemizde ki en önemli etken, sizler gibi hiçbir karşılık beklemeden, amacı sadece insanlara yardımcı olmak olan siz değerli gönüllü kan bağışçılarımız sayesinde bu rakamlara ulaşabildik. Sizlere bu desteklerinizden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Dr. Üzer Gönüllü Kan bağışçılarımız çok önemli. Sayılarınız arttıkça yaptığınız destekler daha fazla önem kazanıyor. Ne kadar fazla kan o kadar fazla can demektir. Erzincan’da görev yapmaktan ve sizlerin arasında bulunmaktan dolayı çok mutluyum iyi ki varsınız” ifadelerine yer verdi.

En fazla kan bağışında bulunan Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay Yıldırım Özbaş yaptığı kısa teşekkür konuşmasında kan bağışının önemine vurgu yaparak, yaklaşık 12 yıldır her yıl 4 kez kan vererek bu madalya törenine iştirak ettiğini belirtti. Malımızın mülkümüzün zekatını verdiğimiz gibi, sağlığımızın zekatının da kan olduğunu düşünüyorum. Ülkemize kanımızda canımızda feda olsun dedi.

Konuşmaların ardından en fazla kan veren kan bağışı gönüllüleri sırasıyla Altın madalya alan 7 kan bağışı gönüllüsü, 15 Gümüş madalya alan gönüllü kan bağışçısı ile 193 bronz madalya alan gönüllü kan bağışçılarına programa katılan Erzincan Belediye başkanı Bekir Aksun, Erzincan Türk Kızılay’ı Başkanı Burak Mumcu, Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Muhammer doğan, Doğu Anadolu Kan Merkezi Müdürü Dr. Abdullah Üzer, Erzincan Kan merkezi müdürü Dr. Ertuğrul Erdemir ve davetlilerin elinden madalyalarını aldılar..

Madalya töreninden sonra katılımcılara verilen ikram ve fotoğraf çekimi ile etkinlik sona erdi.