Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Minik İzcilerden Afet farkındalık kampı

Erzincan MEB AKUB okul ve kurumlarda, afet ve acil durumlarla doğrudan ya da dolaylı ilgili konularda, kulüp ve ekip çalışmaları yaparak toplum bilinci, gelişimi ve farkındalık oluşturulması bakımından önemli bir projeye imza attı.

Erzincan MEB AKUB okul

Ziya Gökalp İlkokulu İzcilik Kulübü ile işbirliği yapan Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı MEB AKUB (Milli Eğitim Bakanlığı Arama Kurtarma Birimi) AFAD ve Kızılay’ın da katılımlarıyla 29-30 Temmuz 2023 tarihlerinde 08-12 yaş grubu öğrencilere Erzincan Atatürk Parkında, çadırda konaklamalı Afet Farkındalık Kampı yapıldı.
GECEYİ DOĞADA ÇADIRLARDA GEÇİRDİLER
Erzincan Ziya Gökalp İlkokulu  ve milli eğitim arama kurtarma birimi uhdesinde 24 öğrenci ile afet farkındalık kampı gerçekleştirildi. Kamp boyunca AFAD il müdürlüğü, Kızılay ve 112 acil ekipleri öğrencilere ve ailelere, çeşitli farkındalık eğitimleri ve temel bilgiler verdi. İki gecelik kamp süresince çeşitli etkinlikler ve yarışmalar eşliğinde, öğrenciler kamp boyunca doğal yaşamla iç içe zaman geçirmekle birlikte eşsiz deneyimler edindiler. Etkinlikler dahilinde bisiklet sürme, oryantiring, amatör telsizcilik, ilk yardım, doğada yaşam becerileri faaliyetlerini oyunlar eşliğinde gerçekleştirirken, kamp alanına kurulan teleskop ile gökyüzünü gözlemlediler. Günün sonunda yorgunluklarını, canlı müzikler atarak geceyi doğada çadırlarda geçirdiler.
MİNİKLERE MİNİ KONSER
Ziya Gökalp ilkokulu izcilik kulubu öğrencileri Atatürk parkinda iki günlük kamp yaparak Afet farkındalığı sağlamak için önemli bir adım attı.Daha önce 12 Ekim tarihinde de Erzincan Üniversitesinde yapilan Türk Kurultayi günlerinde üniversite bahcesinde iki günlük kamp yapan minik izci öğrenciler okul döneminde yine çesitli faaliyetlerde bulundu.Ergan daginda yürüyüş yapan, Eksisu Mesire Alaninda kuşlari gözlemleyen,Afad’dan 112 den ve İtfaiyeden farkindalik egitimleri alan minik izciler.İki günlük kamp faaliyetlerinde 1 yil boyunca aldiklari bu egitimleri de kalici olmasi icin tekrar ettiler.Ziya Gökalp Okul müdürü, müdür yardimcisi, öğretmen ve öğrencilerinin katildiğı kamp faaliyetini İl Milli Egitim Muduru Murat Demir ve Sube mudurleride ziyaret ettiler. Guzel Sanatlar lisesi ogrencilerinin mini bir konser verdigi kampta öğrenciler doyasiya eğlendi.
Minik öğrencilerin kamp mutluluğuna ortak olan Erzincan il milli eğitim müdürü Murat Demir İzcilik; sizlere kurallara uymayı, adil olmayı, paylaşmayı ve sosyal gelişiminize yardımcı olurken aynı zamanda iyi bir vatandaş olabilme yolunda ilerlemenize de önemli katkıda bulunmaktadır. Bu anlamda içinde bulunduğunuz kulübü çok önemsiyorum. Sizlerin değerlerimizle donanmış birer izci olacağınıza yürekten inanıyor; her birinizi tebrik ediyorum. bu kampın düzenlenmesi ve burada sizlerle birlikte olan tüm paydaşlara da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.