Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mini Sirk ile Erzincanlılar eğlenceli bir hafta sonu geçirdiler

23 Şubat 10 Mart tarihleri arasında Erzincan Park AVM’ de açılan yöresel ürünlerin tanıtıldığı Pars Fuarcılık tarafından organize edilen etkinlikte mini sirk ile Erzincanlılar eğlenceli bir hafta sonu geçirdiler.

23 Şubat 10 Mart

Park AVM ’de gerçekleştirilen mini sirkte Jimnastik gösterisi ve yılanlı dans ile AVM ’yi dolduran vatandaşlar kalabalığa gösteri yapan sirk ekibini beğeniyle izlediler. Çocukların ve yetişkinlerin büyük ilgi gösterdiği sirkte zaman zaman heyecanlı anlar yaşandı.

Gösteri sonrasında sirk ve çalışmaları ile ilgili bilgi veren Fantastıco kurucusu sanatçı Şamil Arslan; Bale üzerine dans guruplarında 30 yıl öncesinde çalıştım. Daha sonra eşim ile birlikte daha az kişi ile ne yapılabilir diye düşünürken sirk numaralarına karar verdik. Eşimin zaten sirk altyapısı vardı. Ateş Show çıkardık. Çok güzel bir ateş Show’umuz var ama burada yapma imkânımız yok, ardından dans ve baleyi kullanarak yılan Show çıkardık. Bir kaloğrafi, kostüm, müzik, derleme, sunum, jimnastik performansı için sahnede bir sistem kurduk ve böylece bir Show çıkardık.

Sadece dansçı olmadığını aynı zamanda sunuculuk, profesyonel dijeycilik, saunt editörlük gibi alanlarda çalışmalarının da olduğunu belirten Arslan; Aslında elektrik, elektronik mezunuyum. Uzun yıllar animasyon yaptım. Çok kaliteli yerlerde eğlence müdürlüğü yaptım. 4 dil biliyorum. Türkçe, Almanca, Rusça ve İngilizce konuşuyorum. Her çalışmanı derleyerek ortaya bir Show çıkardık. Ortaya çıkardığımız Show çok iyi tuttu. İlk sunumlarımı Antalya’da 5 yıldızlı otellerde yaptık. Yaz aylarında otellerin açık olması işlerimizi çok iyi yapmamıza vesileydi ama kışları boş kalıyorduk. Show’umuz tutunca sadece dans değil yılan ile beraber standap yaparak insanlara yaptığımız işi sevdirerek, yılan ile hayvan sevgisini elimizden geldiğince çocuk ve velilere sevdirme amaçlı bir Show çıkarmış olduk.  Bu Showlarımız ile yaklaşık 12 yıldır Türkiye genelinde Belediyeler, alış verişi merkezlerinde gösterilerimiz oldu. Çok kısa zamanda tanıtımımız oldu.

Çalışmalarımızın geneli fantastik olduğu için çalışmamızın adını sirk fantastiko olarak isim koyduk. Çevre genişleyince talepte çoğaldı. Sanatçı talepleri olmaya başladı. Türkiye’de meşhur olup işsiz olan sanatçı arkadaşları bir araya getirdik. Konuyu bütçelendirdik. Şuan 10 kişiye iş veriyorum. Yaklaşık 10 yıldır bu 10 kişi bizlerle beraber. Artık marka olduğumuz için bu arkadaşları fazla değiştirmiyorum. Çalışanlarımızda bizlerle birlikte marka olarak kalıyor.

Bugün buradayız. İki gün 3’er seans olarak gösterimizi yapacağız. 3 metre boyunda olan yılanımızı tavuk baget ile besliyoruz. Gittiğimiz her yerde çocuklar ve aileler yoğun ilgi gösteriyor. Burada da aynı ilgiyi gördük. Maria yaptığı aerobik hareketler ile izleyicilerden tam not alırken yılan Show yapan Şamil Arslan, minik çocuklar ve aileleri ile yılınan tehlikesiz olduğunu gösterir gösterisi ile büyük alkış aldı. Gösterilerde sahneye çıkan çocuk ve vatandaşlar da aralıklarla oyunculara eşlik ederek doyasıya eğlendi.

Gösteriyi çok beğendiğini belirten 6. Sınıf öğrencisi Soner Eğe Çakmak; Biz bu hayvanı çok tehlikeli görüyor ve tabi ki korkuyorduk. Burada elim ile dokundum. Çok güzel bir gösteriydi. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.