Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekili Sarıgül’den, TBMM Başkanlığına İliç için soru önergesi

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Erzincan’ın İliç ilçesinde faaliyet gösteren altın madeninde çalışanların karşılaşabilecekleri hastalıklarla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa

MUSTAFA SARIGÜL’DEN ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANINA SORU ÖNERGESİ

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Erzincan’ın İliç ilçesinde faaliyet gösteren altın madeninde çalışanların karşılaşabilecekleri hastalıklarla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle 23 Şubat 2024 tarihinde TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, soru önergesinde şu ifadeleri kullandı:

13 Şubat günü Erzincan’ın İliç ilçesinde faaliyet gösteren altın madeninde yaşanan korkunç kaza ve aynı madende 2022 yılında siyanür taşıyan borulardaki çatlak nedeniyle yaşanan kimyasal sızıntısı, akıllara altın ayrıştırma işlemi sırasında kullanılan kimyasal madde sonucu çalışanların karşılaşabilecekleri hastalık riskleri gelmektedir.

Bu bağlamda;

Erzincan’ın İliç İlçesinde faaliyet gösteren Çöpler altın Madeninde çalışanlar hangi periyotlarla sağlık kontrollerinden geçirilmektedir? Bu sağlık kontrolleri hangi sağlık kuruluşlarında yapılmaktadır?

Yapılan bu sağlık kontrollerinde hangi tetkikler yapılmakta ve çalışanlar hangi branştaki doktorlara muayene olmaktadır?

Söz konusu altın madeninde son sağlık kontrolü hangi tarihte yapılmıştır ve sonuçları nelerdir?

Çöpler Altın Madeninde kullanılan kimyasal sonucu ölen ya da hastalanan çalışan var mıdır?

Son 5 yılda Erzincan’ın İliç ilçesinde tespit edilen meslek hastalıklar nelerdir? Tespit edilen hastalıkların temel sebebi nelerdir? Bu kişilerden kaçı söz konusu altın madeninde çalışmaktadır?