Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mengücek Gazi Hava Koşusu Türkiye Şampiyonası Erzincan’da başladı

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyon başkanlığının 2023 faaliyet programında yer alan Mengücek Gazi hava Koşusu Türkiye şampiyonası Erzincan’da start aldı. Yarışmalar 2 gün sürecek.

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu

Erzincan Üzümlü ilçesi Denizdamı alanında gerçekleştirilen Mengücek Gazi hava Koşusu Türkiye şampiyonasına 27 ilden 50 kulüp ve 314 sporcu katılırken müsabakalarda federasyon tarafından görevlendirilen 25 hakem de görev alıyor.

Erzincan Üzümlü İlçesi Semiz Ali merasında hazırlanan 700 metrelik parkurda yapılacak olan müsabakalarda sporcular; Mürekkep yay karma, Sınırsız çekiş Kuvveti erkek ve kadın, 50 Iibre 50 yaş üstü karma, 50 Iibre 18-49 yaş karma, 50 Iibre 14-17 yaş karma ve 35 Iibre 13 yaş ve altı karma kategorilerinde yarışıyor. 

Erzincan; 2022 yılında yine Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyon Başkanlığının faaliyet programında yer alan Sultan Melihşah Büyükler açık hava Puta Türkiye şampiyonası ve Hava koşusuna ev sahipliği yapmıştır. 2022 yılında düzenlenen müsabakalara 40 ilden 105 kulüp ve 500 sporcu katılmıştı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yarışmalar öncesinde Erzincan Gençlik Spor il Müdürü Volan Burak Mumcu ve Üzümlü Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut kısa birer hoş geldiniz konuşması yaparak katılım sağlayan sporculara başarılar dilediler.

Yarışmalar ile ilgili bilgi veren Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyon başkanı Cengiz Toksöz; 2023 yılı faaliyet takviminde yer alan Erzincan Mengücek Gazi hava koşusu menzil okçuluğu kategorisinde Türkiye şampiyonası bugün ve yarın olmak üzere iki günde icra edilecek. Geçen yılda Türkiye şampiyonamızı burada gerçekleştirmiştik. Geçen yıl hedef okçuluğu vardı, bu sene menzil okçuluğu Türkiye şampiyonamız burada yapıyoruz. 314 sporcumuz minikler kategorisinden, gençler, yıldızlar ve büyükler kategorisi olmak üzere   burada yarışıyor. 

TÜRK OKÇULUĞUNU YAYMAK İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ

Türk okçuluğunda 2 branşın olduğunu ifade eden başkan Toksöz; bunlar hedef okçuluğu ve Menzil okçuluğu. Bu anlamda yaklaşık 4 yıl önce kurulmuş bir federasyon olarak şuan lisanslı sporcu sayısı noktasında en çok büyüyen federasyon durumundayız. Burada gerçekleştirdiğimiz müsabakaların hemen ardından bir sonraki müsabakaların hazırlıklarına başlıyoruz. Her yıl farklı illerde müsabakalar yaparak Türk Okçuluğunu yaymak için çaba gösteriyoruz. Gittiğimiz illerde özellikle yerel dinamiklerin destekleriyle Türk Okçuluğunun tarihi sporumuzun yayılmasını federasyon yönetimimiz ve devlet büyüklerimiz ile birlikte gerçekleştirmek istiyoruz. Biz sadece yay gerip ok atmıyoruz. Bir tarihi yaşatmak, Türk okçuluğuna verilecek olan değeri önemi de burada gösterme gayreti içerisindeyiz. İnşallah bir sonraki müsabakada da Kemankeşler ile buradaki sporcularımız ile kadim geleneği yaşatma arzusundayız. Bugün yine iki önemli günün de yıl dönümü, Malazgirt Zaferi ve Büyük Taarruz. Bu vesile ile Mengücek Gazi hava Koşusu Türkiye şampiyonasını bu önemli iki gün ile de yad etmiş oluyoruz. Şehitlerimize, gazilerimize rahmet diliyoruz. Daha farklı müsabakalarda buluşmayı temenni ediyor, tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

Yarışmalara ilk kez katıldıklarını ifade eden Kastamonu bölgesi Atabey Gazi Okçuluk kulübü antrenörü Burak Kanaat, yarışmalara katılan sporcuları Ceren Eren, Rıdvan Ergin ve Ecrin Taşcı ile hedeflerinin Türkiye derecesi yapmak olduğunu belirtti. 

Mengücek Gazi hava Koşusu Türkiye şampiyonasına katkılarından dolayı Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyon başkanı Cengiz Toksöz, Üzümlü Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, Üzümlü Belediye başkanı Ahmet Sazlı ve Gençlik Spor il Müdürü Volan Burak Mumcu’ya günün anısına hediye takdiminde bulundu.