Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kulüplerde 8 tane yabancı oynayacağına, 3 tane yabancı, 8 tane Türk mutlaka oynamalıdır

TBMM Genel Kurulunda Gençlik ve Spor Bakanlığı Bütçesi üzerinde CHP Grubu adına söz alan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül; Real Madrid gibi dünya markası bir takıma 18 yaşında transfer olan Arda Güler ’lere bizim mutlaka sahip çıkmamız lazım. Arda Güler ’e de sahip çıkmalıyız” dedi

TBMM Genel Kurulunda Gençlik

ASANSÖR SEKTÖRÜNDE DİPLOMALAR KİRALANIYOR, SERTİFİKALAR PARAYLA SATILIYOR

Bakanlığın bu yurtlardaki asansörlerin periyodik bakımlarını ve denetimlerini yaptırdığına eminim ancak sorun asansörün bakımında değil. Sorun bu asansörlerin bakımını kimin yaptığında, asansörleri kimin monte ettiğinde ve asansör parçalarını kimin ürettiğinde.

Çünkü bu alanda diplomalar kiralanıyor, sertifikalar parayla satılıyor ve insan hayatı, öğrencilerimizin hayatı inanın ki risk ediliyor. Buradan, aynı zamanda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerini göreve çağırıyorum, önlem almalarını arzu ediyorum.

ÖĞRENCİ KYK BORÇLERI VE FAİZLERİ SİLİNMELİ

Öğrenci kredi faizleri silindi ama yeterli değil. Bir öğrenci KYK kredisi aldıysa eğitim masraflarını karşılayamayacağı için aldı, Devletimizin bu borçları ve faizlerin tamamını silmesi lazım.

ÜNİVERSİTELİLER BARINAMIYOR, BESLENEMİYOR, KİTAP DAHİ ALAMIYOR

Üniversite öğrencileri -doğrudur- yeteri kadar barınamıyor, yeteri kadar beslenemiyor; tiyatroya, sinemaya, konsere dahi gidemiyorlar. Geçen hafta Ankara Kitap Fuarı’ndaydım, binlerce genç oradaydı ama ne yazık ki o gençlerin kitaplara baktığını ve kitap alamadığını üzüntüyle gördüm.

SORUN MAÇLARIN KÖTÜ YÖNETİLMESİ DEĞİL, KULÜPLERİN KÖTÜ YÖNETİLMESİ

Hakem Halil Umut Meler’in uğradığı saldırı nedeniyle ara verilen ligler tekrar başlayacak.

Buradan Futbol Federasyonuna bir çağrıda bulunuyorum: Bütün takımlar bugün sahaya önce hakem formasıyla çıksın, hepimiz hakem olalım ve şiddeti mutlaka kınayalım.

Hakemleri baskı altına almaktan vazgeçelim; Türk futbolunun sorunu maçların kötü yönetilmesi değil, inanın ki kulüplerin kötü yönetilmesidir. Avrupa kulüpleri parayı altyapıya harcıyor, bizim kulüplerimiz parayı transfere harcıyor; Avrupa kulüpleri 100 lira harcıyorsa inanın ki 50 lirasını altyapıya ayırıyor. 10 milyon nüfuslu Portekiz’de bir Ronaldo çıkıyor, 85 milyon nüfuslu Türkiye’mizde Ronaldoların sayısını çoğaltmamız lazım.

Real Madrid gibi dünya markası bir takıma 18 yaşında transfer olan Arda Güler ’lere bizim mutlaka sahip çıkmamız lazım. Arda Güler ’e de sahip çıkmalıyız ve bunların sayısını çoğaltmalıyız.

20 TAKIMLI SÜPER LİG’DE İSTANBUL’DAN 8 TAKIMIN OLMASI DOĞRU DEĞİL, NORMAL DEĞİL

20 takımlı Süper Lig’de İstanbul’dan 8 takım var; bu doğru değil, normal değil. Geçmişte Türk futbolunun yüz akı olmuş bir Bursaspor’un, bir Eskişehirspor’un, bir Van Spor’un, bir Diyarbakır spor’un 1’inci ligde olmaması gerçekten üzüntü vericidir. Özellikle geçmişte tarih yazan bir Kocaelispor vardı, Kocaelispor Sefa Sirmen Başkanlığında geçmişte tarih yazmıştı, Lizbon’la olan maçlarını hatırlıyorum, son derece önemliydi. Kocaelispor’un da Denizlispor’un da mutlaka 1’inci ligde olmasını şart olarak görüyorum.

3 YABANCI, 8 TÜRK OYNASIN

Ülkemizde büyük bir döviz sıkıntısı var ama bakıyorsunuz ki kulüpler dışarıdan oyuncu alıyor ve milyon dolarları buralara harcıyorlar. Kulüplerde 8 tane yabancı oynayacağına, 3 tane yabancı, 8 tane Türk mutlaka oynamalıdır.

OFSATY KALKACAK

“Ofsayt kalksın.” diye söyledim, herkes tepki gösterdi ama ofsayt önümüzdeki günlerde mutlaka kalkacak ve hızlı futbol, heyecanlı futbol, enerji veren futbol mutlaka gelecek.