Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Jandarmadan güvenlik koruyucularına yönelik eğitim faaliyeti

Erzincan İl Jandarma Komutanlığı tarafından, İl Jandarma Komutanlığı emrinde görev yapan Güvenlik Korucularına yönelik: Asayiş Şube Müdürlüğü Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ve Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı ile Trafik Şube Müdürlüğü tarafından bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi.

Erzincan İl Jandarma Komutanlığı

Yapılan bilgilendirme faaliyeti kapsamında; aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşturmak maksadıyla; “Kadına El Kalkmaz” Mottosuyla ilgili bilgilendirme,
yapıldı. Yaşanacak olaylarda olumsuzlukların azaltılması ve toplumsal farkındalığın artırılması maksadıyla, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hakkında bilgilendirme ile kadın güvenlik korucularına kadın acil destek (KADES) uygulaması hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu, Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulaması hakkında bilgilendirme ve Trafik güvenliği, güvenli ve defansif sürüş kuralları, Emniyet kemerinin önemi, Kış mevsiminde alınacak trafik tedbirleri, kış lastiği kullanımının önemi ile “Reflektör Tak Görünür Ol” projesi kapsamında, tarım araçları ve traktörlerde üçgen reflektör kullanımı konularında toplumsal farkındalık oluşturarak, trafik kazalarının önlenmesi ve trafik bilincini artırılması maksadıyla bilgilendirme faaliyeti icra edildi.

Ayrıca seminere katılan traktör sahibi Güvenlik Korucularına Üçgen Reflektör dağıtımı yapılarak, kadın güvenlik korucularının cep telefonlarına KADES uygulamasının indirilmesi sağlandı.