Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Filyasyon Çalışmaları Devam Ediyor

Erzincan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik, Filyasyon hizmetlerinin uygulanması ve saha çalışmalarını yerinde değerlendirmek üzere görevli ekiplerle birlikte ev ziyaretlerinde bulundu.

Erzincan İl Sağlık Müdürü

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda Sağlık Müdürlüklerince oluşturulan filyasyon ekipleri Türkiye’nin PANDEMİ ile mücadelesine sahada yürüttükleri özverili çalışmalarla büyük katkı sağlıyor. Bütün, ülke genelinde olduğu gibi Erzincan’da da korona virüsle mücadele çalışmalarının etkin ve kararlı şekilde yürütülüyor.

İl Sağlık Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Bütün, bu ekiplerin hastalığın erken teşhisinde büyük rol oynadığına işaret ederek, “Çağrı Merkezine gelen çağrılara yanıt veren ekiplerimiz, hastalar ile onların temas ettikleri kişilerin takiplerinde ve ev izolasyonlarının sağlanması ve virüs bulaşanların tespiti için de olağanüstü çalışma devam ediyor.”

Sahadaki ekiplerce sonucu pozitif çıkan hastaların çevresindeki, ilk etapta yakın temastaki kişiler taranıyor. Evlerinde uygun gördükleri, semptomları olan kişilerden numuneler alınıyor. Bu numuneler genelde boğaz, burundan alınan örnekler, Ekiplerimizin amacı virüsün sahada yayılımını engellemek ve daha fazla vaka çıkmasını önlemek. Gerekli numuneler alındıktan sonra sonucu pozitif çıkan vakaların ihtiyaç duyulması halinde ambulanslarla hastaneye götürülerek, tedavi altına alındığını belirterek, “Hastalığı erken dönemde belirlemek ve bulaşmasını engellemek için saha çalışmaları devam edecek.

Temaslı vatandaşlara dışarıya çıkmamaları konusunda gerekli uyarıları yapan Sağlık Müdürümüz, doğru izolasyonla bu hastalığın yayılımını önlemek olduğu belirtildi.

Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Gülşah Taş ile yapılan çalışmaları istişare eden İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik, “Filyasyon süreci ve PANDEMİ de gösterdikleri özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı ekiplere teşekkür etti.” denildi.