Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Evde yapıyorlar ekonomilerine katkı sağlıyorlar

2 yıl öncesinde Ticaret il müdürlüğü koordinesinde kurulan ve 25 üyesi ile çalışmalarını yürüten Hünerli Eller Kadın Kooperatifi başkanı Safure Atasoy, ihtiyaçlı ev kadınlarına Pazaryolu açtıklarını ve ev ekonomilerine katkı sağladıklarını söyledi.

2 yıl öncesinde Ticaret

Erzincan Park AVM’ de Hünerli Eller Kadın Kooperatifi tarafından açılan standa vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, stantta ev hanımlarının ürettikleri el işleri ve gıda ürünleri satışı yapılıyor. Özellikle ihtiyaçlı, çocuklu olan ve ailelerine ekonomik katkı sağlamak isteyen kadınlara yönelik kurulan pazarda el emeği göz nuru işlemeler ile birlikte gıda ürünlerinin de pazarlaması yapılıyor Pazarda satışlarda elde edilen gelir, ürünleri getiren ev hanımlarına ekonomik katkı sağlıyor..

Kooperatif ve açılan stant ile ilgili bilgi veren Hünerli Eller Kadın Kooperatifi başkanı Safure Atasoy; Erzincan’da kurulan ikinci kooperatifiz. Bugün itibariyle tam 2 yılımızı tamamladık. Kooperatif olarak bizim amacımız bayanları bir araya getirmek, bayanlarımızın ürettiği ürünlere Pazar olmak. Kooperatifimizde el işlemesinden gıda ürünlerine kadar tüm ürünleri pazarımızda satışını yapıyoruz. Burada el işinin yanında evde yapılan salça, turşu, el açma börek, tatlılar, sarma, mantı gibi çok çeşitli ürünlerimiz bulunmakta. İlimizde her kesime hitap ediyoruz. Bazı ürünlerde bir gün öncesinde sipariş verilmesi gerekiyor.

İHTİYAÇLI OLAN TÜM BAYANLARIMIZI KOOPERATİFİMİZE BEKLİYORUZ

Kuruluşumuzdan günümüze kadar bizlerden desteklerini esirgemeyen Erzincan Valimiz Hamza Aydoğdu’ya, Ticaret il müdürümüz Recai Palabıyık’a Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Ahmet Tanoğlu’na, Girişimci Kadınlar İcra Kurulu başkanı Rüveyda Tanoğlu’na manevi desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Evde üretim yapan fakat Pazar bulamayan ihtiyaçlı olan tüm bayanlarımızı kooperatifimize bekliyoruz. Sosyal medya hesapları ve tanıklar kanalıyla bizler ulaşmak mümkün.” dedi.

Hünerli Eller Kadın Kooperatifi üyelerinden Emine Çölten, Necla Teze ve Hülya Bakansız kooperatif olarak Erzincan’a güzel hizmetler vermek adına projeler ürettiklerini, destek verenlere teşekkür ettiler. Üyeler, kooperatif olarak bizde hizmette sınır yoktur” dediler.